Η εκδρομή του Συλλόγου Ηπειρωτών σε Αχέροντα, Πάργα και Κανάλι

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 03 Ιουλίου η εκδρομή τού Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Τρικάλων. Ξεκινήσαμε νωρίς το πρωί από την πόλη των Τρικάλων και κατευθυνθήκαμε προς τα Γιάννενα. Λίγο έξω από τα Γιάννενα κάναμε μία στάση για ένα γρήγορο καφέ και συνεχίσαμε την πορεία μας προς τον Αχέροντα – ένα από τα πολλά ποτάμια της Ηπείρου με πανέμορφο φυσικό τοπίο και σημαίνοντα ρόλο κατά την αρχαιότητα, καθώς αποτελεί τον ποταμό εκείνο, τον διάπλου του οποίου έκανε – σύμφωνα με τη μυθολογία – ο «ψυχοπομπός» Ερμής, παραδίδοντας τις ψυχές των νεκρών στον Χάροντα, για να καταλήξουν στο βασίλειο του Άδη. Απολαύσαμε τη μοναδική ομορφιά τού τοπίου, ενώ κάποιοι τολμηροί βούτηξαν κιόλας στα παγωμένα νερά. Έπειτα κατευθυνθήκαμε προς το μοναστήρι τής Αγίας Παρασκευής στην Πούντα, όπου βρίσκεται ο τάφος τής μεγαλομάρτυρος, η οποία θεωρείται προστάτιδα των ματιών. Το γυναικείο Μοναστήρι που υπάρχει στην Πούντα, κοντά στο χωριό Χόχλα πριν την είσοδο προς την έδρα του Δήμου Πάργας, το Καναλάκι, είναι χτισμένο σε πανοραμικό σημείο, αγναντεύοντας την μυθική Αχερουσία λίμνη που σήμερα είναι μία εύφορη πεδιάδα. Αφού προσκυνήσαμε, κατευθυνθήκαμε προς τη φημισμένη Πάργα. Αν και βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή τού καλοκαιριού, η πόλη ήταν γεμάτη παραθεριστές, που απολάμβαναν το μπάνιο τους στις πανέμορφες παραλίες τής πόλης. Αν και για το κλείσιμο της εκδρομής αρχικό πλάνο ήταν η επίσκεψη στην Πρέβεζα, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες μάς ανάγκασαν να αλλάξουμε τα σχέδιά μας και καταλήξαμε στο Κανάλι, για να κάνουμε μία τελευταία βουτιά και να αποχαιρετίσουμε τα υπέροχα παράλια της Ηπείρου. Επιστρέψαμε στα Τρίκαλα αργά το βράδυ. Οι όμορφες εικόνες που αντικρύσαμε καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, μας αποζημίωσαν για την πολύωρη διαδρομή, που όμως σίγουρα άξιζε τον κόπο.

Φυσικά, στην όμορφη αυτή εμπειρία συνέβαλαν και όσοι συμμετείχαν στην εκδρομή με το κέφι και την καλή τους διάθεση, αλλά και η άψογη διοργάνωση του ταξιδιωτικού γραφείου Meteora Tours και ο εξαιρετικός και πάντα κατατοπιστικός οδηγός μας, Δημήτρης Πολυγένης.

Σας ευχαριστούμε όλους πολύ για τη συμμετοχή σας και ευχόμαστε σύντομα να μπορέσουμε να διοργανώσουμε κι άλλη εκδρομή. Εις το επανιδείν!

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχετικές δημοσιεύσεις