Εκπαιδευτικές διαδρομές του Δεκεμβρίου από το Δημοτικό Σχολείο Γόμφων

Την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βυτουμά επισκέφτηκαν οι μαθητές  της έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Γόμφων, συνοδευόμενοι από το δάσκαλό τους κ. Δημήτριο Πάνο, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μοναχισμός και Ελληνισμός».

Χτισμένο στις ανατολικές πλαγιές του Κόζιακα, σε υψόμετρο 540 μέτρων σε ένα τοπίο που αφθονούν τα νερά και η βλάστηση, το μοναστήρι ορθώνεται από τους βυζαντινούς χρόνους. Εκεί βρέθηκε σύμφωνα με την παράδοση η εικόνα της Παναγίας της Καλαμπακιώτισσας και υπόγεια σκαλιά οδηγούν στη σπηλιά, όπου βρέθηκε.

Την προσοχή και το ενδιαφέρον αποσπούν η εικόνα της Σταύρωσης,  η εικόνα του Παντοκράτορα και οι αγγελικές δυνάμεις στον τρούλο και η εις Άδου κάθοδος στο Παλαιό Καθολικό.

Στο Μύλο των Ξωτικών

Την επίσκεψη στην Ιερά Μονή Βυτουμά ακολούθησε περιήγηση στις μαγικές διαδρομές του «Μύλου των Ξωτικών». Γέλια και χαρά περίσσευε από τα παιδικά πρόσωπα που συναγωνίζονταν στην κατανάλωση των ζαχαρωτών!

Στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου, στο Μουζάκι

Μία ακόμα εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου  «Καραϊσκάκη» Μουζακίου. Κοντινή, γνωστή διαδρομή που επιφύλασσε μια ζεστή υποδοχή από τις μοναχές.

Στο εργοστάσιο ΘΕΟΝΗ

Η διαδρομή συνεχίστηκε με επόμενο σταθμό τη βιομηχανία εμφιαλωμένου νερού «ΘΕΟΝΗ».  Η διαδικασία της εμφιάλωσης φανέρωσε χρήσιμες πληροφορίες και απαντήσεις σε ερωτήματα που προβλημάτιζαν το παιδικό μυαλό.

Στο βουστάσιο Καλέτση

Η εκπαιδευτική διαδρομή της ημέρας έκλεισε με επίσκεψη στο κοντινό βουστάσιο Καλέτση, όπου οι μαθητές μας δροσίστηκαν με ένα γαλατάκι κακάο!

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις