Η Σκιάθος χαράζει νέα ρότα: Το Πρώτο Πιστοποιημένο Επισκέψιμο Οινοποιείο των Σποράδων, βρίσκεται στο Νησί του Παπαδιαμάντη!

Η Σκιάθος, το νησί γεμάτο ενέργεια, με  το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και τα κρυστάλλινα νερά, πριν δύο εβδομάδες έκανε ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της τουριστικής της ταυτότητας, «επιστρέφοντας» στον πρωτογενή τομέα και στην πλούσια αγροτική παραγωγή που χαρακτήριζε τον τόπο κατά τις περασμένες δεκαετίες.

Σε έναν ιδιαίτερο αμπελώνα στην θέση “Προφήτης Ηλίας”, και σε ένα από τα ψηλότερα σημεία του νησιού, βρίσκεται το Οινοποιείο «ΠΑΡΙΣΣΗ», το Πρώτο Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Τουρισμού, Επισκέψιμο Οινοποιείο των Σποράδων.  Σε μία έκταση τριάντα περίπου στρεμμάτων, ανάμεσα σε σχίνους, πεύκα και πλατάνια, με μια  πανοραμική θέα που κόβει την ανάσα,  το Οινοποιείο ΠΑΡΙΣΣΗ, με τις νεόδμητες εγκαταστάσεις του, καλωσορίζει πλέον τους επισκέπτες, έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία, την ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία πιστοποίησης που ορίζει η νομοθεσία, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Τουρισμού (ΠΥΤ) Θεσσαλίας του Υπουργείου Τουρισμού.

«Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι για την ολοκλήρωσηαυτής της διαδικασίας» δήλωσε ο Προϊστάμενος Ελέγχου, Επιθεωρήσεων και Τουριστικής Ανάπτυξης της Διεύθυνσης Τουρισμού (ΠΥΤ) Θεσσαλίας, κ. Νικόλαος Σαρούκος. «Αναδεικνύεται η δυνατότητα που κρύβει ένα νησί όπως η Σκιάθος, γνωστή στις τέσσερις άκρες του ορίζοντα ως προορισμός με έντονο θερινό αποτύπωμα κοσμοπολίτικου χαρακτήρα, σε έναν εναλλακτικό τομέα, ο οποίος όχι μόνο φέρνει στην επιφάνεια τον παραγωγικό πλούτο του νησιού, αλλά αποτελεί και πόλο έλξης για κοινό υψηλής εισοδηματικής στάθμης και ιδιαίτερης οικοτουριστικής φιλοσοφίας, δίδοντας νέες δυνατότητες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, πλέον στην πράξη».

«Πιστοποιήσαμε την πέμπτη κατά σειρά οινοτουριστική εγκατάσταση στην Θεσσαλία, όντας πεπεισμένοι για τις αστείρευτες δυνατότητες που κρύβει το συγκεκριμένο είδος τουρισμού, ενώ σύντομα θα έχουμε ακόμη καλύτερες ειδήσεις. Ωστόσο, το γεγονός ότι καλωσορίζουμε στην μεγάλη τουριστική οικογένεια το Πρώτο Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Τουρισμού, Επισκέψιμο Οινοποιείο των Σποράδων, εδώ στην Σκιάθο, είναι από μόνο του μια ηλιαχτίδα, εν μέσω μιας περιόδου που ο τουριστικός κλάδος αναζητά ενίσχυση και τόνωση» συμπλήρωσε ο κ. Σαρούκος.

Ο οινοτουρισμός αποτελεί μία από τις πλέον δυναμικές μορφές εναλλακτικού τουρισμού, όπου προσελκύει επισκέπτες ιδιαίτερων απαιτήσεων, με έντονο ποιοτικό πρόσημο. Πρόκειταιγια ένα ταξίδι στον κόσμο του κρασιού το οποίο το απολαμβάνουν οι επισκέπτες συνδυάζοντας το παράλληλα με τις διακοπές τους.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Νικόλαος Σαρούκος

Προϊστάμενος Ελέγχου, Επιθεωρήσεων και Τουριστικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας

Υπουργείο Τουρισμού

Διεύθυνση Τουρισμού (ΠΥΤ) Θεσσαλίας

Πλατεία Ρήγα Φεραίου

Βόλος 38334

Τηλ. (+30) 2421023500 (εσωτ. 16)

Web:    www.mintour.gr

 e-mail: [email protected]

Σχετικές δημοσιεύσεις