Έφυγε η σημαία του Α.Ο. Τρίκαλα Γιάννης Κλαπανάρας

Η είδηση του θανάτου του Γιάννη Κλαπανάρα, σε ηλικία 83 ετών, σκόρπισε θλίψη όχι μόνο στους οικείους του, αλλά και στο τρικαλινό ποδοσφαιρόφιλο κοινό καθώς και γενικότερα στην τρικαλινή κοινωνία.

Ο  Γιάννης Κλαπανάρας υπήρξε μεγάλη μορφή του τρικαλινού ποδοσφαίρου αλλά ένας ευγενής και καλοσυνάτος άνθρωπος που μόνο φίλους είχε στον τόπο μας.

Ήταν πρωτεργάτης της ιστορικής συγχώνευσης του Αχιλλέα Τρικάλων και της Α.Ε.Τ. καθώς μαζί με πολλούς ακόμη ποδοσφαιριστές “πίεζαν” τις διοικήσεις των δύο ομάδων και τελικά τα κατάφεραν. Έβαλε καθοριστικό λιθαράκι στην δημιουργία της “υπερομάδας” του Α.Ο. Τρίκαλα το 1963!

Ο Γιάννης Κλαπανάρας (δεύτερος από αριστερά) στην πρώτη ενδεκάδα του Α.Ο. Τρίκαλα τον Οκτώβριο του 1963.

Αγωνίστηκε στον Α.Ο. Τρίκαλα στην θέση του μεσοαμυντικού τις έξι (6) πρώτες χρονιές της ιστορίας του από το 1963 έως και το 1969, έχοντας συνολικά 122 παρουσίες και πετυχαίνοντας 10 τέρματα. Από αυτές τις 78 συμμετοχές και 9 τέρματα τα πέτυχε στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής.

Ήταν επιδέξιος ποδοσφαιριστής και από τους λίγους ποδοσφαιριστές που σε όλη του την καριέρα αγωνίστηκαν μόνο με την φανέλα των Τρικάλων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Ο Γιάννης Κλαπανάρας, αρχηγός του Α.Ο. Τρίκαλα, μαζί με τον Ανδρέα Σταματιάδη της Α.Ε.Κ. και το διαιτητικό τρίο πριν τον αγώνα των δύο ομάδων στις 13 Δεκεμβρίου 1964.

Το 1969 “κρέμασε τα παπούτσια του”, όμως δεν έπαψε ποτέ να ενδιαφέρεται και να ασχολείται με το τρικαλινό ποδόσφαιρο μέχρι τα τελευταία χρόνια, όσο τον βαστούσαν τα πόδια του.

Διετέλεσε προπονητής του Α.Ο. Τρίκαλα πέντε συνολικά περιόδους: Το 1974-75, 1975-76, 1977-78 (ως μεταβατικός) ενώ τις περιόδους 1979-80 και 1980-81 ολόκληρη την χρονιά.

Στο πόστο του προπονητή του Α.Ο. Τρίκαλα ο Γιάννης Κλαπανάρας (πρώτος από δεξιά) το 1981.

Ήταν ευχάριστος άνθρωπος και πολύ φιλικός με τους ποδοσφαιριστές, που τους έβλεπε σαν παιδιά του, ενώ τα χωρατά του θα μείνουν αλησμόνητα. Το κενό που αφήνει στο τοπικό μας ποδόσφαιρο αλλά και στην κοινωνία μας είναι δυσαναπλήρωτο.

Καλό παράδεισο κυρ Γιάννη!

Το trikalaonline και η εφημερίδα “διάλογος”  απευθύνουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του.

Σ.Κ.

Σχετικές δημοσιεύσεις