Σύντομος αποχαιρετισμός στον Ηρακλή Μπλουγούρα

Ακόμη και την επόμενη ημέρα της κηδείας του, περνώντας από την οδό Σωκράτους μόλις έφθασα στον αριθμό 16 έστρεψα ασυναίσθητα το κεφάλι μου προς τα γραφεία του ΚΑΕΛΕ και ετοιμαζόμουν να του πω ένα «γεια» όπως τόσες και τόσες φορές επί πολλά χρόνια τώρα.

Όμως ο Ηρακλής Μπλουγούρας, επί πολλές θητείες πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, ο ιδρυτής του παραρτήματος του ΚΑΕΛΕ στα Τρίκαλα και εκ των πρωταγωνιστών για την ίδρυση του Πιστωτικού Συνεταιρισμού στην αρχή που στη συνέχεια εξελίχθηκε στη σημερινή Τράπεζα Θεσσαλίας δεν ήταν στην αγαπημένη του θέση. Αφού την προηγούμενη ημέρα (Πέμπτη) είχε γίνει η κηδεία του έπειτα από τον θάνατό του σε ηλικία 86 ετών.

Με καταγωγή από τα Στουρναρέϊκα, τα οποία και υπεραγαπούσε, ο Ηρακλής Μπλουγούρας υπήρξε από τους ηγέτες του Τρικαλινού εμπορίου και ένα αγαπητό σε όλους μέλος της κοινωνίας, πάντα πρόσχαρος, πάντα πρόθυμος να συμβουλεύει τους νεώτερους, με ανεπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ και λάτρης της καλής παρέας.

Έγραψε αξιοζήλευτη ιστορία στην ανάπτυξη της πόλης και του νομού, ίδρυσε μια εμπορική δυναστεία και πάντα θα τον θυμόμαστε με ειλικρινή αισθήματα φιλίας και εκτίμησης.

Καλό ταξίδι πρόεδρε…

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΟΥΠΗΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις