Η διαχρονικότητα της υγιούς επιχειρηματικότητας στα Τρίκαλα

Όπως διαβάζουμε στην τοπική επικαιρότητα, η γαλακτοβιομηχανία “ΟΛΥΜΠΟΣ” των αδελφών Δημήτρη και Μιχάλη Σαράντη διένειμε και φέτος μπόνους ύψους 384.000 ευρώ στους εργαζομένους της με παιδιά, επιβραβεύοντας το θεσμό της οικογένειας και επιδιώκοντας να στηρίξει τον αγώνα κατά της υπογεννητικότητας στην χώρα μας.

Επιβράβευση δόθηκε και σε κτηνοτρόφους – παραγωγούς της εταιρείας που διακρίθηκαν για την ποιότητα του γάλακτος, με το συνολικό ποσό επιβραβεύσεων προς εργαζομένους και κτηνοτρόφους για το έτος 2020 να ανέρχεται στο 1.500.000 ευρώ!

Ο υπογράφων γνωρίζει πολύ καλά ότι η στήριξη της εταιρίας δεν περιορίζεται μόνο στους εργασιακούς τομείς, αλλά επεκτείνεται και σε εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δομές της πόλης μας.

Εύγε στους συμπολίτες μας αδελφούς Σαράντη!!

Εδώ, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, να επισημάνουμε ότι τα Τρίκαλα έχουν μακρά παράδοση στην υγιή και παραγωγική επιχειρηματικότητα.

Μέχρι το 1959 στην πόλη μας λειτουργούσε το εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας των Στεργίου και Αποστόλου Τεγόπουλου (υιών του Ιωάννη Τεγόπουλου) το οποίο ήταν προπολεμικώς το μοναδικό εν Ελλάδι, εν Βαλκανίοις και Εγγύς Ανατολής. Τα προϊόντα του εκτός της Ευρώπης πωλούνταν στην Μέση Ανατολή, στα Αραβικά Εμιράτα και αλλού. Εκείνη την εποχή απασχολούσε τριακόσιους περίπου (300) εργαζόμενους, στην συντριπτική τους πλειοψηφία από τον Νομό Τρικάλων.

Στην φωτογραφία το περίπτερο της Υφαντουργίας Υιών Ιωάννου Τεγόπουλου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης προπολεμικώς.

Από το αρχείο του Βασίλη Μητρόπουλου, εγγονού του Στεργίου Τεγόπουλου.

 

Σωτήρης Κύρμπας

Σχετικές δημοσιεύσεις