Αυτά μας έχουν λείψει…

Η… ιστορία της συγκεκριμένης φωτογραφίας έχει ως εξής: Τον Μάρτιο του 1928 ο συμπολίτης Τρικαλινός Γιώργος Σεπυργιώτης (τρίτος από δεξιά, στο μέσον της παρέας) υποδέχθηκε στην πόλη μας κάποιον ή κάποιους φίλους του για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους.

Το μεσημεράκι της 10ης Μαρτίου η παρέα κάθισε στα τραπεζάκια της πλατείας Ρήγα Φεραίου, σημείο συνάθροισης της αστικής τρικαλινής κοινωνίας τότε, όπου χαλαρά ήπιαν τα ποτά τους.

Εκείνη την ώρα βρίσκονταν εκεί και ο Τρικαλινός φωτογράφος Αθανάσιος Μάνθος (εξάλλου το φωτογραφείο του κοντά ήταν), τον οποίο κάλεσαν να τους απαθανατίσει. Την φωτογραφία δώρισε ο επισκέπτης της πόλης μας Ι.Κ. Αργυρόπουλος (ένας από τους εικονιζόμενους, άγνωστο ποιος) στον τρικαλινό φίλο του Γιώργο Σεπυργιώτη με την εξής αφιέρωση: “Αγαπητέ Γιώργο, κράτησε αυτή τη φωτογραφία για ανάμνηση μιας στιγμής της ζωής μας που δεν θα ξαναγυρίσει ξανά…”

Άγνωστοι είναι επίσης όλοι οι υπόλοιποι εικονιζόμενοι πλην του συμπολίτη μας.

Οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας δεν μας στέρησαν μόνο τις συναθροίσεις μας στα καφέ και στους χώρους εστίασης, αλλά και τα συναπαντήματα με τους εκτός Τρικάλων φίλους μας. Μας λείπουν…

Από το αρχείο της Ευαγγελίας (Λίλια) Γεωργάρα, δισέγγονης του Γιώργου Σεπυργιώτη.

 

Σωτήρης Κύρμπας

Σχετικές δημοσιεύσεις