Υπόγειο δίκτυο  άρδευσης στο Μακρυχώρι από την  Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αναδείχτηκε ανάδοχος και προχωρά σε υπογραφή σύμβασης , από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η υπογειοποίηση δικτύου αγωγών άρδευσης, συνολικού μήκους 20 χλμ στην περιοχή αρμοδιότητας  του ΤΟΕΒ Μακρυχωρίου. Το έργο, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση 20.500 μ. υπόγειων πλαστικών αρδευτικών αγωγών από σκληρό PVC 10 atm , την  αντικατάσταση δύο αντλητικών συγκροτημάτων (κατακόρυφου άξονα) με νέα, την αντικατάσταση εννέα  παλαιών ηλεκτρικών πινάκων υφιστάμενων γεωτρήσεων  με νέους ηλεκτρικούς πίνακες  INVERTER, την προμήθεια και τοποθέτηση των απαραίτητων υδροληψιών διπλού ή ενός στομίου καθώς και τις συσκευές ασφαλείας του δικτύου.

για εξοικονόμηση νερού και ηλεκτρικής ενέργειας, καλύτερη λειτουργία των αντλητικών συγκροτημάτων και ασφάλεια αυτών

«Σε συνεργασία με τη Διοίκηση του  ΤΟΕΒ Μακρυχωρίου, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020  και τις τεχνικές μας υπηρεσίες,   εκσυγχρονίζουμε την αγροτική παραγωγή στην πράξη, εξοικονομούμε νερό και ηλεκτρική ενέργεια, ενισχύουμε το αγροτικό εισόδημα και δίνουμε κίνητρο στους ανθρώπους της υπαίθρου να παραμείνουν στον τόπο τους και να συνεχίσουν να παράγουν»  δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η παραγωγή είναι ζωή. Αν δεν παράξουμε, δεν υπάρχει μέλλον. Με ενσυναίσθηση, στηρίζουμε  με έργα, τη συνέχιση της ζωής και της παραγωγής στη Θεσσαλία, για τους ανθρώπους του  καθημερινού μόχθου  και  για τις επόμενες γενιές που θέλουν και δικαιούνται  να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς μας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Σχετικές δημοσιεύσεις