Περιφέρεια Θεσσαλίας: Σε πλήρη ετοιμότητα για τον χειμώνα με 189 μηχανήματα και 13.000 τόνους αλάτι

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με 13.000 τόνους αλάτι και 189 μηχανήματα για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδεχομένως προκύψουν από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Το σχεδιασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας παρουσίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός κατά την υπογραφή των συμβάσεων για την προμήθεια αλατιού και τη μίσθωση μηχανημάτων (αποχιονιστικά, γκρέιντερ, φορτωτές και αλατιέρες) για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

«Υπογράψαμε σήμερα τις συμβάσεις για τους αποχιονισμούς στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Ο σχεδιασμός μας περιλαμβάνει την τοποθέτηση μηχανημάτων σε προσδιορισμένα σημεία περιοχών που δέχονται το μεγαλύτερο όγκο χιονιού κατά τους χειμερινούς μήνες και ταυτόχρονα έχουμε δημιουργήσει σταθμούς μεταφόρτωσης αλατιού. Είμαστε έτοιμοι για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων επικίνδυνων καταστάσεων ούτος ώστε να δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας στη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και στη διακίνηση των εμπορευμάτων. Σε όλη τη Θεσσαλία και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες σε συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες και τις τεχνικές υπηρεσίες έχουμε ολοκληρώσει τον σχεδιασμό και είμαστε έτοιμοι για το χειμώνα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Σχετικές δημοσιεύσεις