Λάρισα: Θετικά σε κορωνοϊό μόλις 4 από τα 333 άτομα που ελέγχθησαν στον οικισμό Ρομά

Αισιόδοξα είναι τα νέα από τα τεστ που έγιναν στους κατοίκους του οικισμού Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, καθώς ελάχιστα βγήκαν θετικά.

Σύμφωνα με αναφορές από τα τοπικά μέσα της Λάρισας, από τα 133 δείγματα που ελήφθησαν χθες και εξετάστηκαν στο εργαστήριο της πόλης βγήκαν θετικά στον κορωνοϊό τρία άτομα. Από τα 200 δείγματα που εξέτασε ο ΕΟΔΥ βρέθηκε μόλις ένα άτομο θετικό στον κορωνοϊό. Επομένως από τα συνολικά 333 δείγματα που εξετάστηκαν για κορωνοϊό, θετικά ήταν μόνο τα 4.

Να σημειωθεί ότι πέρα από τον 32χρονο Ρομά που ήταν και ο ασθενής μηδέν στον οικισμό, από την αρχική εξέταση 29 δειγμάτων για κορωνοϊό, βρέθηκαν 20 άτομα θετικά στον ιό. Επομένως με τα μέχρι τώρα δεδομένα, από κορωνοϊό στον οικισμό Νέας Σμύρνης στη Λάρισα έχουν βρεθεί θετικά 25 άτομα.
Να σημειωθεί ότι η περιοχή της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, παραμένει σε υγειονομικό αποκλεισμό και επιτηρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Στο πλαίσιο της καραντίνας στον οικισμό, η περιφέρεια Θεσσαλίας και ο δήμος Λαρισαίων αναλαμβάνουν την κατ’ οίκον παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης για αυτό τον πληθυσμό.

Σημερινές φωτό από τον οικισμό Ρομά στη Λάρισα!

Με λεωφορείο της πυροσβεστικής μεταφέρθηκαν οι θετικοί στον κορωνοϊό Ρομά στο χώρο που έχει παραχωρηθεί για την περίθαλψή τους.
Δεύτερη ημέρα καραντίνας σήμερα στον οικισμό της Νέας Σμύρνης και συνεχίστηκε κανονικά η τροφοδοσία των οικογενειών.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις