Ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 510.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

«Σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Λάρισας και με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 αναβαθμίζουμε ενεργειακά το κτίριο του ΚΕΚ της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Το πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης 83 συνολικά δημοσίων κτιρίων στην Θεσσαλία, που σχεδίασε η Περιφέρεια και χρηματοδοτείται με 69,7 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020, έχει επιλεγεί στα 200 καλύτερα «πράσινα» έργα του Green Deal της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ευρωπαϊκού προγράμματος «Πράσινη Συμφωνία με Τοπική Δράση» προσθέτει ο Περιφερειάρχης

Παρεμβάσεις

Αντικείμενο του έργου είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του ΚΕΚ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη Λάρισα. Πρόκειται για υφιστάμενο κτίριο Δημόσιας Διοίκησης Ενεργειακής Κατηγορίας Δ, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Α με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

Εφαρμογή θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου, (κατακόρυφες τοιχοποιίες, οροφή Α ορόφου, και οροφή υπογείου), αντικατάσταση κουφωμάτων, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης (κυκλοφορητής και θερμαντικά σώματα), εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού, εγκατάσταση συστήματος αερισμού, αντικατάσταση φωτιστικών με νέα τύπου LED, εγκατάσταση Φ/Β συστήματος, εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου (BEMS).

Από την λειτουργία του έργου αναμένεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου, και παράλληλα η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του κτιρίου και της παραμονής των χρηστών.

Σχετικές δημοσιεύσεις