Δήμαρχος Λαρισαίων για οικισμό Ρομά: Τρώνε, χορεύουν & λένε «δεν μας πιάνει»

Έξαλλος εμφανίστηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης με τα όσα συμβαίνουν στον οικισμό των Ρομά στη συνοικία Νέας Σμύρνης Λάρισας. Μιλώντας σε τοπικό κανάλι τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δυνατόν σήμερα που πήγες το κλιμάκιο να κάνει την ιχνηλάτηση να είναι μαζεμένα 100 και 150 άτομα, να ψήνουν, να τρώνε και να χορεύουν! Αυτά τα πράγματα είναι αδύνατο να συνεχίσουν. Έχω τηλεφωνήσει στον αστυνομικό διευθυντή. Είναι υγειονομική βόμβα στην κυριολεξία την οποία πρέπει όλοι μας να προσέξουμε», τόνισε χαρακτηριστικά. «Ο πληθυσμός αυτός δεν τηρεί αυτό που τηρούμε όλοι. Να ζητήσουν βοήθεια αν δεν την έχουνε…Σήμερα άκουσα ότι δεν μας πιάνει», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου και πολλαπλασιαστή που προέκυψε από τα αποτελέσματα των τεστ που πραγματοποιήθηκαν μετά την ιχνηλάτιση του προχθεσινού θετικού κρούσματος στον οικισμό Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης Λάρισας, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και το Δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη αποφασίστηκαν τα εξής:

*Η κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του ανωτέρω οικισμού για λόγους Δημόσιας Υγείας.

*Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων του οικισμού και η προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησης τους εκτός της γεωγραφικής περιμέτρου που ορίζεται από τις οδούς Σωκράτους – Πλάτωνος – Λεωφόρο Καραμανλή – Δανάης – Σάκη Καράγιωργα και αφορά οικισμό Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης δεξιά και αριστερά της Λεωφόρου Καραμανλή (με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη) που γειτνιάζει με την 110 Πτέρυγα Μάχης .

*Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λάρισας για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του οικισμού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις