Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Γυμνάσιο Πύλης με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Γυμνάσιο Πύλης με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου συνολικού προϋπολογισμού 1.010.000 ευρώ.  Δικαιούχος και Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Πύλης.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 αξιοποιούμε ευρωπαϊκούς πόρους και  αναβαθμίζουμε ενεργειακά τις κτιριακές υποδομές του Γυμνασίου Πύλης, αποδίδοντας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ένα λειτουργικό, ασφαλές και  φιλικό  προς το περιβάλλον κτίριο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Το βραβευμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλάζει το ενεργειακό αποτύπωμα σε περισσότερα από 83 σχολικά και άλλα δημόσια κτίρια που αποκτούν σύγχρονες, λειτουργικές και φιλικές για τους χρήστες και το περιβάλλον υποδομές» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο

Το κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Η αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β+ με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του. Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει:

– Προσθήκη θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου.

– Αντικατάσταση υφιστάμενων κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα, νέας

τεχνολογίας.

– Θερμομόνωση του δώματος κάτωθεν της κεραμοσκεπής.

– Αντικατάσταση συστήματος Κεντρικής Θέρμανσης με σύστημα Φυσικού

Αερίου.

– Αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με νέα υψηλής απόδοσης .

– Αντικατάσταση αντλιών θερμότητας με νέες, νέας τεχνολογίας και υψηλής

απόδοσης.

– Εγκατάσταση συστημάτων Αερισμού & Εξαερισμού με ανάκτηση

θερμότητας.

Σχετικές δημοσιεύσεις