Τρικαλινοί ζητούν διευκρινήσεις για τις προσλήψεις Κικίλια

Για τις χιλιάδες προσλήψεις στο ΕΣΥ που έχουν γίνει εν μέσω κορωνοϊού μίλησε ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας οτι μέχρι στιγμής αυτές ανέρχονται στις 3.337 σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας. Αναλυτικά δε, παρέθεσε τον αριθμό προσλήψεων σε κάθε υγειονομική περιφέρεια, με την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, που ενδιαφέρει κυρίως στην περιοχή μας, να ανέρχονται στις 422.

 

Διευκρινήσεις

 

Σαφώς και η ενίσχυση της υγειονομικής μας περιφέρειας κρίνεται μόνο ως θετική, αφού μπορεί να μην έχουμε κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή, ωστόσο πρέπει να είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι. Όμως, αναγνώστες του trikalaonline.gr θέτουν έναν πολύ σωστό προβληματισμό: Ο αριθμός των 34 ιατρών στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας -ήτοι λιγότεροι από 3 γιατροί ανά νοσηλευτικό ίδρυμα (σε Λάρισα (2), Βόλο (1), Τρίκαλα (1), Καρδίτσα (1), Λαμία (1), Βοιωτία (2), Εύβοια (3), Ευρυτανία (1), Φωκίδα (1) – κρίνεται επαρκής ή θα συνεχιστούν οι προσλήψεις;

Οι προσλήψεις αυτές είναι μόνιμες ή ορισμένου χρόνου; Εάν είναι μόνιμες, βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση ενίσχυσης του ΕΣΥ, αν όμως είναι ορισμένου χρόνου τότε πρέπει να αποσαφηνιστεί για πόσο χρόνο θα είναι και τι θα γίνει μετά τη λήξη των συμβάσεων τόσο σε κανονικές συνθήκες όσο και -ακόμη περισσότερο- σε ενδεχόμενες και αρκετά πιθανές συνθήκες εκ νέου πίεσης του ΕΣΥ!

Διότι το ζήτημα της ενίσχυσης των νοσοκομείων εν γένει, είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί σταθερά τους πολίτες και υπήρχε στην ατζέντα της εκάστοτε κυβέρνησης διαχρονικά, χωρίς όμως οι πολίτες να δουν «φως».

 

Λ.Π.

Σχετικές δημοσιεύσεις