Γιατί «ενόχλησε» ο Κουρέτας κάποιους ραδιοσχολιαστές…

Σχολιάσθηκε ποικιλοτρόπως η παρουσία του Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα στην εκδήλωση του «διαλόγου» για τον Δημήτρη Μητροπάνο την περασμένη Τετάρτη στη Σουίτα όπου παρουσιάσθηκε το βιβλίο του Θανάση Κάππου «Δημήτρης Μητροπάνος: Βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο» και ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια του αξέχαστου τρικαλινού ερμηνευτή.

Κυρίως «ενόχλησε» κάποιους ραδιοσχολιαστές και «σαϊτάδες» το ότι ο Δημήτρης Κουρέτας όχι μόνο παρακολούθησε ολόκληρη την εκδήλωση ως απλός πολίτης, παρέα με φίλους και συνεργάτες  και μάλιστα επέλεξε ένα πίσω τραπέζι αλλά και το ότι κάποια στιγμή ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του υπογράφοντος να ανέβει στο πάλκο και να ερμηνεύσει και αυτός ένα – δύο τραγούδια του Δημήτρη Μητροπάνου. Το έκανε με σεμνότητα, αυθόρμητα και στέλνοντας το μήνυμα πως οι απλές καθημερινές χαρές των ανθρώπων, δηλαδή η καλή παρέα, το τραγούδι, η συζήτηση, είναι δικαίωμα και των «επισήμων» κατά τις ιδιωτικές τους στιγμές. Έστειλε επίσης το μήνυμα πως ο ίδιος θα παραμείνει ως άνθρωπος όπως τον γνώριζαν μέχρι τώρα οι φίλοι του και δεν θα ενδυθεί το κουστούμι της αλαζονείας και της εξουσίας.

Και μακάρι μέχρι την ολοκλήρωση των όσων θητειών του δώσουν οι θεσσαλοί πολίτες τα «τρωτά» του σημεία να είναι παρόμοια με την κριτική που προσπάθησαν να του ασκήσουν ορισμένοι συνάδελφοι, καλοπροαίρετοι και μη, παίρνοντας ως αφορμή το ότι «τραγούδησε στη Σουίτα»…

Δημήτρης Κρούπης

Σχετικές δημοσιεύσεις