Απ’ τον Χρήστο (το 1977) στον Γιώργο Οικονόμου (το 2012 & το 2023)

Το ΠΑΣΟΚ το 1974, στην πρώτη συμμετοχή του στις εκλογές δεν είχε Οικονόμου στο ψηφοδέλτιό του αλλά ούτε εξέλεξε Βουλευτή στα Τρίκαλα.

Το 1977, όταν πλέον άρχισε να κερδίζει το χώρο του ριζοσπαστικού κέντρου εξέλεξε τον πρώτο Βουλευτή στα Τρίκαλα που ήταν ο ψυχίατρος Χρήστος Οικονόμου, ο οποίος συνέχισε να εκλέγεται Βουλευτής μέχρι και τις εκλογές του 1996 και έκτοτε αποχώρησε αφήνοντας να εννοηθεί πως το έκανε λόγω διαφωνιών με τον Κώστα Σημίτη.

Το ΠΑΣΟΚ εξέλεγε συνεχώς Βουλευτές στα Τρίκαλα, πότε 3 ή πότε 2, μέχρι και τις εκλογές του 2009, που ακόμη ήταν πανίσχυρο.

Τον Μάιο του 2012 εξέλεξε για τελευταία φορά Βουλευτή και μάλιστα μόλις για 1 ημέρα (!) τον γιο του Χρήστου Οικονόμου, τον επίσης ψυχίατρο Γιώργο Οικονόμου. Στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 το ΠΑΣΟΚ δεν εξέλεξε κανέναν Βουλευτή στα Τρίκαλα και το ίδιο έγινε και στις εκλογές του 2015 (Ιανουάριο και Σεπτέμβριο) αλλά και το 2019.

Το 2015 και το 2019 ο Γιώργος Οικονόμου παρακολούθησε τις μάχες εκτός ψηφοδελτίου και χωρίς καμία ιδιαίτερη παρέμβαση, Μετά την εκλογή του κουμπάρου του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αποφάσισε να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική και διεκδικεί, με αξιώσεις, την πρώτη θέση στις εκλογές του Απριλίου αλλά και την εκλογή του ως Βουλευτή! Έχει δε ενδιαφέρον να «δούμε» αν 11 χρόνια μετά μπορεί η… ιστορία να επαναληφθεί, δηλαδή να εκλεγεί Βουλευτής τον Απρίλιο και να κινδυνεύσει να χάσει την έδρα τον Μάιο!

 

Δ.Κ.

Σχετικές δημοσιεύσεις