Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας δώρισαν ειδικό αμαξίδιο σε ανάπηρο παιδί

Για ακόμη μία φορά η δράση των Ενεργών Πολιτών Λάρισας για τη συλλογή πλαστικών καπακιών από μπουκάλια, αποδίδει καρπούς στην κοινωνία!
Εκτός από το συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό οικολογικό μήνυμα που περνάει αυτή η δράση, ευαισθητοποιώντας χιλιάδες συμπολίτες μας που τους βάζει στη διαδικασία να μαζεύουν καπάκια για να προστατέψουν το περιβάλλον αλλά και να σταθούν αλληλέγγυοι σε ανάπηρους συμπολίτες μας, έχει και απτά αποτελέσματα καθώς κάθε τόσο συγκεντρώνεται το απαραίτητο ποσό για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων που παραδίδονται σε όσους τα έχουν ανάγκη και αδυνατούν οικονομικά να τα αποκτήσουν.
Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν, παρά τις πολλαπλές αντιξοότητες που συναντούν στην τέλεση του λειτουργήματός τους, είτε από αντικειμενικούς παράγοντες όπως η αναστολή των δράσεων τους και ο αποσυντονισμός της οργάνωσης των εθελοντών τους λόγω του lock down και της πανδημίας, αλλά δυστυχώς και λόγω εσκεμμένων απαράδεκτων πολιτικών αποφάσεων, όπως η εσφαλμένη απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις διαθέσεις προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, που ανακούφιζε τον οικογενειακό προϋπολογισμό, δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες νοικοκυριά να προμηθευτούν φθηνά και ποιοτικά προϊόντα σ’ αυτές τις ολοένα και πιο δύσκολες οικονομικές συνθήκες, αλλά και που με τις δωρεές των παραγωγών οι Ενεργοί Πολίτες κατάφερναν να καλύπτουν τα λειτουργικά τους έξοδα, καθώς από επιλογή απέχουν από χρηματοδοτήσεις που μπορεί να τους δεσμεύσουν με κάθε είδους εξαρτήσεις και να χάσουν την ανεξαρτησία τους! Υπό αυτές τις συνθήκες, κινδυνεύει η μεγάλη κατάκτηση των πολιτών, να οργανώσουν ένα τόσο δραστήριο, πολυθεματικό και κοινωνικά αποδοτικό κίνημα εθελοντών, καθώς κινδυνεύει να λήξει άδοξα, μετά από μια 10ετία συνεχούς παρουσίας, ουσιαστικής παρέμβασης και πολύτιμης προσφοράς, εξαιτίας κυρίως της ιδεοληψίας από τη μια μεριά, αλλά και της αδιαφορίας από την άλλη, των εξουσιών να δώσουν τη δυνατότητα στους Ενεργούς Πολίτες να συνεχίσουν απρόσκοπτα το πολύ σπουδαίο έργο τους!


Καλούμε όλους, απλούς πολίτες και ιθύνοντες, να σκεφτούν αν επιθυμούν να συνεχίσει να υπάρχει το κίνημα των Ενεργών Πολιτών ή αν αναλαμβάνουν εκούσια ή ακούσια την ευθύνη να στερήσουν την κοινωνία από τις πολύτιμες και πολυδιάστατες δράσεις του.
Σ’ αυτό το θέμα θα επανέλθουμε. Προς το παρόν θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους χιλιάδες πολίτες που συνέβαλαν στη συγκέντρωση εκατομμυρίων καπακιών, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε λίγο πιο άνετη την καθημερινότητα ενός ακόμα ανάπηρου παιδιού! Συγχαρητήρια σε όλους!

Σχετικές δημοσιεύσεις