Αχτίδα χαράς και ελπίδας ο φετινός 12ος Μύλος των Ξωτικών

Με έμφαση στη γιορτή και στο φως που εκπέμπει ο Μύλος των Ξωτικών, παραχωρήθηκε η συνέντευξη Τύπου από τον Δήμο Τρικκαίων και την e-trikala ΑΕ για τη φετινή 12η διοργάνωση. Με κεντρικό θέμα «Ο μικρός πρίγκηπας στον πλανήτη των Χριστουγέννων», οι παρόντες εκπρόσωποι των δύο φορέων εστίασαν σε δύο δεδομένα. Στο ότι ο Μύλος ακτινοβολεί παραμένοντας η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη διοργάνωση στη χώρα, που μάλιστα φέτος εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο. Και στο ότι αποτελεί μια σαφή προσπάθεια να συνεχιστεί η αναπτυξιακή πορεία, με φόντο την στήριξη των πλημμυροπαθών.

 

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς αναφέρθηκε σε 5 ζητήματα, υπενθυμίζοντας την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που προηγήθηκε με τις πλημμύρες:

– Η 12η διοργάνωση συνδυάζει τον ανθρώπινο παράγοντα με την αναπτυξιακή πορεία

– Ενισχύεται η προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρία και οικογένειες, ειδικά όσες κινούνται με καροτσάκια για μωρά

– Βελτιώνεται ο χώρος υποδοχής των λεωφορείων

– Ενισχύεται η συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Δημοτική Αστυνομία) για τη διαχείριση του κυκλοφοριακού

– Αυξάνονται οι τρόποι επικοινωνίας και συνεργασίας με τους επαγγελματίες των Τρικάλων, με συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα, με έμφαση και στην καταπολέμηση της αισχροκέρδειας. Κάτι «που εμένα ως Δήμαρχο με ενοχλεί», σημείωσε ο κ. Σακκάς, τονίζοντας ότι όλο το συγκεκριμένο ζήτημα θα τεθεί σε νέες βάσεις. Στόχος, το να υπάρξει «καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους επισκέπτες και τους φιλοξενούμενους, που δε θα είναι βορά στις προθέσεις κάποιων “επαγγελματιών” και όχι των πραγματικών επαγγελματιών», σημείωσε με έμφαση. Και επεσήμανε ότι τη μεγάλη συνεισφορά των εργαζομένων στον Μύλο των Ξωτικών, ενώ η ίδια η διοργάνωση θα είναι «εντυπωσιακή και ξεχωριστή», σημειώνοντας το πλήθος των εργασιών αποκατάστασης στον χώρο πίσω από το κεντρικό κτήριο, που επλήγη από τις πλημμύρες.

«Διοργάνωση του χαμόγελου»

Ο δ/νων σύμβουλος της e-trikala κ. Οδ. Ράπτης τόνισε τη σημασία της διοργάνωση, ως τρικαλινής παραγωγής, ως διοργάνωσης του χαμόγελου και σύστησε στους εκπροσώπους των τρικαλινών ΜΜΕ τους υπεύθυνους επί των καλλιτεχνιών και των εκδηλώσεων. Αμφότεροι, ο κ. Γιώργος Τσιαντούλας και η κ. Αντονέλλα Χήρα, έχουν εργαστεί στον Μύλο σε άλλες διοργανώσεις. Φέτος, ο μεν πρώτος είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής, η δε δεύτερη, η υπεύθυνη εκδηλώσεων και σκηνής,

 

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα – εκδηλώσεις

Ο κ. Τσιαντούλας αναφέρθηκε στην έμπνευση που είχε η οργανωτική ομάδα από το γνωστό βιβλίο «Μικρός Πρίγκηπας». Τόνισε ότι «ο Μύλος είναι Χριστούγεννα» και για τον λόγο αυτόν οι χριστουγεννιάτικες φιγούρες και ήρωες, τα ξωτικά και ο Αη Βασίλης συμμετέχουν σε μια νέα χριστουγεννιάτικη ιστορία.

 

Η κ. Χήρα έδωσε έμφαση στις εκδηλώσεις εντός πόλης, στη μεγάλη χορωδιακή συνάντηση, στο νέο διήμερο για την παράδοση, σε πλήθος δράσεων και δρώμενων με χορό, θέατρο, παιδικές παραστάσεις. Και, βεβαίως, σε εκπλήξεις που θα κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους.

 

«Τεράστιο ενδιαφέρον»

Στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ, συζητήθηκαν επίσης:

– Η ανάγκη εξυπηρέτησης και βέλτιστης παροχής υπηρεσιών σε φιλοξενούμενους/ες και επισκέπτες/τριες

– η αύξηση του αριθμού των χώρων στάθμευσης

– η απόδοση εσόδων από την ελεγχόμενη στάθμευση, σε οικογένειες από ευπαθείς ομάδες και στους πλημμυροπαθείς

– η προσφορά εργασίας είτε από τον ίδιο τον Μύλο είτε από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν

– η συζήτηση του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων

– ο σημαντικός ρόλος των ΜΜΕ

– το μεγάλο ενδιαφέρον από για τη διοργάνωση με επίκεντρο τα Τρίκαλα.

 

Στο τέλος ο Δήμαρχος Τρικκαίων κος Νίκος Σακκάς ευχαρίστησε τόσο το προσωπικό του μύλου όσο και της e-Trikala και του εργολάβου για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την καταστροφική κακοκαιρία Daniel κάνοντας το νησάκι του Μύλου ακόμη καλύτερο. Σε ερώτηση σχετικά με την κεντρική πλατεία ο δήμαρχος επισήμανε ότι ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο θα ξεκινήσει τις εργασίες την ερχόμενη εβδομάδα διαβεβαιώνοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος της πλατείας θα παραδοθεί σε ένα μήνα αν δεν υπάρξουν ακραία καιρικά φαινόμενα που θα εμποδίσουν τις σχετικές εργασίες.

Σχετικές δημοσιεύσεις