Νέα Οδός: Στην Ιόνια Οδό ενέργεια από τον ήλιο!   

Η Νέα Οδός, αποδεικνύοντας στην πράξη τη δέσμευσή της στην προστασία του περιβάλλοντος, ανέπτυξε στην Ιόνια Οδό, το πρώτο πιλοτικό φωτοβολταϊκό πάρκο σε ανεκμετάλλευτα πρανή αυτοκινητοδρόμου, προκειμένου να καλύψει μέρος των ενεργειακών αναγκών του έργου με καθαρή πράσινη ενέργεια …

Περισσότερα

Πως θα λειτουργεί το ψηφιακό Μουσείο Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Μαυρομμάτι Μουζακίου

 

Δηλώσεις προς τα ΜΜΕ για το ψηφιακό Μουσείο που θα λειτουργήσει στο σπίτι που γεννήθηκε ο Γεώργιος Καραϊσκάκης στο Μαυρομμάτι Μουζακίου, έκαναν το Σάββατο 12 Ιουνίου, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. …

Περισσότερα

Μεγάλη ποδηλατάδα στα Τρίκαλα για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Με μια μεγάλη ποδηλατοβόλτα τίμησε ο Δήμος Τρικκαίων την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου. Η γιορτή, ενταγμένη σε δράσεις για το περιβάλλον, κινητοποίησε και πάλι τους ποδηλάτες και τις ποδηλάτισσες των Τρικάλων.

Με αυτήν την ψυχαγωγική δράση σε μια πανέμορφη διαδρομή 8 …

Περισσότερα

Κώστας Γοντικάκης: «Ήταν ο τόπος μου»

Με εισαγωγικό κείμενο από τη συγγραφέα Ελένη Σταθοπούλου και απαγγελία του ηθοποιού Γιάννη Δημητράκη

 

Όταν ενώνουν δυνάμεις τρεις άνθρωποι με αγάπη για τον πολιτισμό και το ελληνικό πνεύμα, τότε προκύπτουν εξαιρετικά αποτελέσματα όπως το «Ήταν ο τόπος μου».

Με …

Περισσότερα

Νέα εποχή, νέα, σύγχρονη λαϊκή αγορά στα Τρίκαλα

Με μια τακτοποιημένη και λειτουργικότερη εγκατάσταση για τη λαϊκή αγορά, ο Δήμος Τρικκαίων εκσυγχρονίζει την εμπορική «καρδιά» των Τρικάλων. Σχεδόν μετά από 40 χρόνια συζητήσεων επί συζητήσεων, η νέα λαϊκής αγορά αποκαλύφθηκε την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021.

Ηταν μια προσπάθεια …

Περισσότερα

Τα Τρίκαλα και τα ποδήλατά τους στην ομιλία Μητσοτάκη για την οδική ασφάλεια

Διπλή αναφορά στα Τρίκαλα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα ποδήλατά τους και για τις επισημάνσεις του Δημάρχου σε σχέση με την αξιοποίηση των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Κατά την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης 2021-2030για τη βελτίωση της …

Περισσότερα

«Ποτέ ξανά», το συλλογικό μήνυμα από τα Τρίκαλα για το Ολοκαύτωμα

Σαφές μήνυμα μέσω βίντεο, δίνουν φορείς των Τρικάλων για την «Ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος», στις 27 Ιανουαρίου, με απεύθυνση στους μαθητές και τις μαθήτριες των Τρικάλων.

Ο Δήμος Τρικκαίων, η Επιτροπή του Δήμου Τρικκαίων: «Τρίκαλα 2021 – Διακόσια …

Περισσότερα

Λίμνη Πλαστήρα… όπως λέμε Ελβετικές Άλπεις

Εν αναμονή της νέας επέλασης του χιονιά ας δούμε τη χιονισμένη λίμνη Πλαστήρα, ένα μαγευτικό αλπικό τοπίο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις Ελβετικές Άλπεις. Η κινηματογράφηση έγινε με την πρώτη επέλαση του περυσινού χιονιά.

 

Βίντεο: Vassilis

Περισσότερα

Έφτασαν οι πρώτες δόσεις εμβολίων για τον covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

Μία διαφορετική ημέρα η σημερινή, μία μέρα ελπίδας όχι μόνο για την πατρίδα μας αλλά και για το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Σήμερα το πρωί παρουσία του Υποδιοικητή της 5ης Υ.Πε Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Τσιαούση Ηλία, του Διοικητή …

Περισσότερα

Ηλεκτρονική υποδοχή πρωτοετών από τον Δήμαρχο Τρικκαίων

Με ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, υποδέθηκε στα Τρίκαλα τους/τις πρωτοετείς φοιτητές/τριες των δύο τμημάτων της ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η υποδοχή αυτή τη φορά έγινε αναμενόμενα εξ αποστάσεως, λόγω του κορονοϊού. Αλλά …

Περισσότερα