Ενας παραγωγός από την Καλαμπάκα μιλά για το Halloween

Ραγδαία η αύξηση ζήτησης διακοσμητικής κολοκύθας στην Ελλάδα

 

Ενα ξενόφερτο έθιμο, το Halloween, ενίσχυσε τον διακοσμητικό ρόλο της κολοκύθας, που πλέον καταλαμβάνει και στην Ελλάδα τον μήνα Οκτώβρη, περίοπτη θέση δίπλα σε ιστούς αράχνης και μαύρες μάσκες.

Οι διακοσμητικές …

Περισσότερα

Μελέτη αποκαλύπτει: Στον Πηνειό ζούσαν κάποτε ελέφαντες και ρινόκεροι

Ένα από τα πράγματα που σίγουρα φαίνονται αρκετά παράξενα για τον σύγχρονο Έλληνα είναι να δει στην ύπαιθρο ελέφαντεςλιοντάρια, άλογαβίσωνεςιπποπόταμουςύαινες κλπ.

Το γεγονός όμως αυτό, δεν ήταν πάντα έτσι, καθώς σύμφωνα με

Περισσότερα

Ελπίδα για τους απειλούμενους γύπες των Μετεώρων

Ένα νέος Ασπροπάρης δίνει το παρόν στην περιοχή μετά από πολλά χρόνια!

 

Κάποτε τα Μετέωρα αποτελούσαν το προπύργιο του γύπα Ασπροπάρη στην Ελλάδα, με περισσότερα από 50 ζευγάρια να φωλιάζουν στους εμβληματικούς βράχους της περιοχής, ενώ το 1979 είχαν …

Περισσότερα

Ο κομήτης Neowise συναντάει τα Μετέωρα!

Μία μαγευτική λήψη με τον κομήτη Νeowise πάνω από τα Μετέωρα κάνει τον γύρω του Διαδικτύου. Την μοναδική λήψη πραγματοποίησε ο Φωτογράφος Constantine Emmanouilidi ο οποίος έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook:

Ο κομήτης Neowise συναντάει τα Μετέωρα!

Αρχικά σκεφτόμουν …

Περισσότερα

Εμφανίστηκε αράχνη με «εξωγήινη» όψη σε σπίτι στο Λογγάκι Τρικάλων

Τρόμο και πανικό έχουν προκαλέσει πληροφορίες που θέλουν ένα σπάνιο είδος αράχνης (camel spider) να έχει κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα. Τελευταίο «κρούσμα» φέρεται να σημειώθηκε στο σπίτι μιας οικογένειας στο Λογγάκι Τρικάλων.

 

Αράχνη – σκορπιός: Πού αλλού …

Περισσότερα

«Μερακλίδικα» αρκουδάκια μπήκαν σε αποθήκη και ήπιαν όλο το κρασί και το τσίπουρο

Να το ρίξουν έξω φαίνεται ότι ήθελαν τρία άτακτα αρκουδάκια στο Μέτσοβο, τα οποία εισέβαλαν σε αγρόκτημα της περιοχής τρώγοντας και πίνοντας κυριολεκτικά ό,τι έβρισκαν στο διάβα τους.

Περισσότερα

Πως ένας ιδιοφυής Μαθηματικός κέρδισε 14 Τζακ-Ποτ στο Λόττο!

Οι πιθανότητες να χάσει κάποιος τη ζωή του από επίθεση καρχαρία έχει υπολογιστεί ότι είναι μία στις περίπου 3.750.000. Αρκετά πιο πιθανό από το να κερδίσει στη λοταρία των ΗΠΑ, το γνωστό Powerball, όταν έχει σημειωθεί τζακ ποτ. Το ενδεχόμενο …

Περισσότερα

Πάσχα, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιές του 20ου αι. που μόνο γιορτή δεν θύμιζαν

Δεν είναι η πρώτη φορά, που μια βαριά σκιά θαμπώνει το εορταστικό φως. Η πορεία της ανθρωπότητας είναι μακρά και αλίμονο αν ήταν ανέφελη. Οι αυγές έρχονται πάντα μετά το σκοτεινότερο μέρος της νύχτας. Αλλά έρχονται. Ο άνθρωπος είναι δυνατότερος …

Περισσότερα