Νέοι χώροι αναψυχής στο «Μύλο» και στη «Γκούρα» Καστανιάς από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δύο νέοι χώροι αναψυχής δημιουργούνται  στην Τοπική Κοινότητα Καστανιάς του Δήμου Μετεώρων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπογράφει τη σύμβαση  έργου προϋπολογισμού 195.000 ευρώ που περιλαμβάνει:

– την ανάδειξη, διαμόρφωση και προστασία του περιβάλλοντος χώρου του νερόμυλου

Περισσότερα

Συνεχίζονται οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και εργασίες στον Δήμο Μετεώρων

Συνεχίζονται οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και εργασίες αποκατάστασης σε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Μετεώρων. Οι παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση αφορούν καθαρισμούς ρεμάτων, αρδευτικών καναλιών και τάφρων που εδώ και πολλά χρόνια έχουν παραμεληθεί.

Συγκεκριμένα τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του …

Περισσότερα

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μετεώρων ενόψει της κακοκαιρίας «Ελπίδα»

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Ε.Μ.Υ. προβλέπονται χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα», ο Δήμος Μετεώρων με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Θώμο Γεώργιο σε συνεργασία με τους περιφερειακούς Αντιδημάρχους κ. Κερασοβίτη Βασίλειο, κ. Μπαντανίκα …

Περισσότερα

Το δικαίωμα της γυναίκας σε μια ζωή χωρίς βία

Τα τελευταία 2 χρόνια εν μέσω της μεγάλης πανδημίας του κορωνοϊού, ο αριθμός κακοποιημένων γυναικών αυξάνεται καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο. Ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα δεν εμφανίστηκε σήμερα ξαφνικά, πάντα υπήρχε και είναι το αποτέλεσμα μιας ανισότιμης σχέσης σε μια κοινωνία …

Περισσότερα

Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στους σεισμοπαθείς του Δήμου Μετεώρων

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στις 16/01 (ΦΕΚ Τεύχος Β’ 69/16.01.2022) τροποποιείται η κοινή υπουργική απόφαση (161385ΕΞ2021/16.12.2021) σχετικά με τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στους σεισμοπαθείς, και πλέον μπορούν οι κάτοικοι των Κοινοτήτων της Δ.Ε. Τυμφαίων και η …

Περισσότερα

Αναβάθμιση του Σταδίου της Καλαμπάκας με έργο 150.000 ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας νέο αθλητικό έργο στην Καλαμπάκα. Πρόκειται για τη  συντήρηση και ανακαίνιση των αποδυτηρίων του Σταδίου  και τη  στεγανοποίηση της επιφάνειας των κερκίδων. Το έργο, συνολικού  προϋπολογισμού 150.000 ευρώ  χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της …

Περισσότερα

Δήμος Μετεώρων: Εγκρίσεις αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου

Η σωστή και μεθοδική εργασία από πλευράς Δημοτικής Αρχής αποδίδει καρπούς. Με μεγάλη ευχαρίστηση ο Δήμαρχος Δήμου Μετεώρων κ. Θεόδωρος Αλέκος παρέλαβε σήμερα τις επίσημες εγκρίσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Οι εγκρίσεις αφορούν τον Προϋπολογισμό 2022, …

Περισσότερα

Προσλήψεις 4 συμβασιούχων στο Δήμο Μετεώρων

Ο ∆ήµος Μετεώρων Ν. Τρικάλων ανακοινώνει ότι θα προσλάβει τέσσερα (4) άτοµα, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, προς κάλυψη των εκτάκτων και κατεπειγουσών αναγκών.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-27

Περισσότερα

Κλειστά και αύριο Παρασκευή τα σχολεία της ΤΚ Χρυσομηλιάς

Λόγω πρόβλεψης  για ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες  και παγετού όλες  οι σχολικές μονάδες της ΤΚ Χρυσομηλιάς ( Παιδικός σταθμός – Νηπιαγωγείο – Δημοτικό σχολείο ) ΔΕΝ  θα λειτουργήσουν και αύριο Παρασκευή  14-1-2022 .

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ…

Περισσότερα

Επανεκκίνηση και τελικό στάδιο στο Open Mall Καλαμπάκας

Παρουσίαση των μελετών για το έργο της αισθητικής αναβάθμισης του κέντρου της Καλαμπάκας που αφορά το πρόγραμμα «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Μετεώρων» (Open Mall) πραγματοποιήθηκε από ομάδα μελετητών της κοινοπραξίας που είχε αναλάβει την εκπόνηση των μελετών.

Οι μελετητές επισκέφθηκαν …

Περισσότερα