Σακκάς στο «Πρώτο Θέμα»: Αποτροπή, πρόβλεψη και συνεργασία μετά τον Daniel

Τη θέση του για το πώς θα διαχυθεί και αξιοποιηθεί η μελέτη των Ολλανδών επιστημόνων για τη μετά Daniel εποχή και τα απαιτούμενα έργα, κατέθεσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Νίκος Σακκάς στην ηλεκτρονική εφημερίδα protothema.gr
Σε δημοσίευμα με τίτλο «Κακοκαιρία Daniel: Πώς βλέπουν το σχέδιο των Ολλανδών ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι μεγάλων πόλεων της Θεσσαλίας» ο κ. Σακκάς στέκεται, στα όσα έχουν ήδη γίνει, στις αναγκαιότητες και στην πραγματικότητα που ήδη στον Δ¨ημο Τρικκαίων εξελίσσεται με συγκεκριμένα έργα.
Αναλυτικά ο κ. Σακκάς τονίζει:
«Για τον Δήμο Τρικκαίων αλλά και για όλη τη Θεσσαλία έχει μεγάλη σημασία να μπορούμε να αποτρέπουμε – στον βαθμό που αυτό είναι δυνατό – καταστροφές σαν αυτές που ζήσαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Κάθε μελέτη είναι ευπρόσδεκτη, κάθε ενέργεια, σκέψη, δράση, έργο είναι σημαντικά για όλους μας.
Ταυτόχρονα, οφείλουμε να προβλέπουμε και πιθανές επιπτώσεις των προτάσεων στους ανθρώπους, στις καλλιέργειες, στα ζώα, στην καθημερινή ζωή, στο μέλλον όλης της Θεσσαλίας. Ως Δήμος Τρικκαίων αντιμετωπίσαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε έμπρακτα δίπλα στο πλευρό όσων επλήγησαν και έχει μεγάλη σημασία, κάθε δράση να γίνεται με γνώμονα την προστασία των ανθρώπινων ζωών και των περιουσιών, σε μια βιώσιμη Θεσσαλία για τις μελλοντικές γενιές.
Αναμένουμε πιο αναλυτική παρουσίαση των προτάσεων ειδικά για τα Τρίκαλα, καθώς υπάρχουν δύο σημαντικά δεδομένα: διαθέτουμε πλούσιο ποτάμιο και υδάτινο σύστημα, ενώ ήδη ξεκινήσαμε παρεμβάσεις με μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα. Συνδυάζοντας κάθε πρόταση, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Κυβέρνηση, βαδίζουμε προς έναν και μόνο στόχο: την προστασία ανθρώπων και περιβάλλοντος στη βάση της βιωσιμότητας».

Από το γραφείο Τύπου

Ολόκληρο το δημοσίευμα ΕΔΩ 

Σχετικές δημοσιεύσεις