Πρώτη φετινή συνάντηση για τη Λέσχη Ανάγνωσης Τρικάλων

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022 συνάντηση των μελών της Λέσχης Ανάγνωσης Τρικάλων με προσκεκλημένη τη συγγραφέα και εκπαιδευτικό Ευαγγελία Μενάρδου, στον φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων.

Τα μέλη της Λέσχης επεξεργάστηκαν σε σειρά συναντήσεών τους το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως με τίτλο «Γκρο Πλάνο» (εκδόσεις Βακχικόν, 2020) και αντάλλαξαν απόψεις στο πλαίσιο μιας πολύ εποικοδομητικής συζήτησης.

Η συνάντηση με τη συγγραφέα φώτισε την ιδιαίτερη ευαισθησία και την έμπνευσή της για τη συγγραφή των τριανταεπτά διηγημάτων της με πρόλογο και επιμύθιο. Με χαρακτηριστική απλότητα και αμεσότητα, επικοινωνιακή και βαθιά ανθρώπινη η  Ευαγγελία Μινάρδου – Αδάμου ξεδίπλωσε το συγγραφικό της ταλέντο θέτοντας άμεσα και έμμεσα, με δυναμισμό, ρεαλισμό αλλά και τρυφερότητα, προβληματισμούς για πολλά φαινόμενα ατομικής και κοινωνικής παθογένειας.

Η Ευαγγελία Μινάρδου-Αδάμου στην πλούσια διηγηματογραφία της πραγματεύεται ποικίλα ανθρώπινα ζητήματα: τις σχέσεις γονέων-παιδιών, τα ενδοοικογενειακά προβλήματα, τη φτώχεια, τον έρωτα, την επαιτεία, τις συμβάσεις, τα προσωπεία. Αλλά και την προσφυγιά, την ανισότητα, τα δικαιώματα, τις ματαιώσεις, τα αδιέξοδα, τον ανταγωνισμό, το ζήτημα της ταυτότητας και φυσικά τη λύτρωση της γραφής.

Οι ιστορίες στο Γκρο Πλάνο αποκρυσταλλώνουν εμπειρίες του τόπου μας. Είναι γραμμένες με έντονη συναισθηματική και λυρική φόρτιση, αλλά και ρεαλισμό στην περιγραφή. Οι χαρακτήρες, απλοί καθημερινοί άνθρωποι, μεσήλικες συνήθως, αλλά και νεαρά παιδιά, είναι συχνά αγγελικά πρόσωπα που ενσωματώνουν νεορομαντικά στοιχεία ή τύποι του περιθωρίου που προσιδιάζουν σε χαρακτήρες του νατουραλισμού και λειτουργούν ντετερμινιστικά, με βάση τη βιολογία ή το περιβάλλον.

Η Λέσχη Ανάγνωσης απαρτίζεται από άτομα κάθε ηλικίας και κάθε μορφωτικού επιπέδου με κοινό γνώμονα την αγάπη για το βιβλίο.

Σκοπός της είναι η ενίσχυση της φιλαναγνωσίας, μέσω του διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων, εντυπώσεων και σκέψεων.

Οι συναντήσεις είναι δίωρες και πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων.

Στην επόμενη συνάντησή τα μέλη θα ασχοληθούν με την αξιολόγηση της εκδήλωσης και θα τεθούν προτάσεις για την επιλογή του επόμενου βιβλίου.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Σχετικές δημοσιεύσεις