Δ. Τρικκαίων: Και με νέους/ες μηχανικούς το νέο Παθητικό Κτήριο στα Τρίκαλα

Ένα ακόμη καινοτόμο βήμα για μια περιβαλλοντικά βελτιωμένη πόλη κάνει ο Δήμος Τρικκαίων: η πρωτεύσασα μελέτη φοιτητών/τριών που βραβεύτηκε σε διαγωνισμό για μετατροπή αποθηκών σε Παθητικό Κτήριο στα Τρίκαλα, θα υιοθετηθεί από τον Δήμο κατά τη διαδικασία κατασκευής.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου προέβη στην ανακοίνωση, στη διάρκεια της απονομής των σχετικών βραβείων, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2021 στο Μουσείο Τσιτσάνη. Η διαδικασία είχε ξεκινήσει τον περασμένο Μάιο, όταν προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για μετατροπή παλιών αγροτικών αποθηκών σε παθητικό κτήριο. Οι καινοτομίες ήταν δύο: ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε φοιτητές/τριες πολυτεχνικών σχολών, και το νέο κτήριο θα στεγάσει νεοφυείς επιχειρήσεις με αντικείμενο την καινοτομία και το περιβάλλον.

Κατά τις πενθήμερες εκδηλώσεις για τα Παθητικό Κτήριο στα Τρίκαλα, από τον Δήμο Τρικκαίων και το ΕΙΠΑΚ, στο πλαίσιο των έργων nZEB Roadshow και VillaWatt, ο κ. Παπαστεργίου ευχαρίστησε τους/τις συμμετέχοντες/ουσες για το ενδιαφέρον, τον κόπο, την προσπάθειά τους.

Αναφέρθηκε στη δυσκολία του εγχειρήματος, καθώς επρόκειτο για πολυχώρο με ιδιαίτερα και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και τόνισε πως ο Δήμος Τρικκαίων θα υιοθετήσει την πρώτη μελέτη, εντάσσοντάς τη στη διαδικασία κατασκευής του Παθητικού Κτηρίου.
Οι προτάσεις που βραβεύτηκαν, αναλυτικά ήταν:

1ο Βραβείο: Ομάδα Cre8, αποτελούμενη από τους/τις: Ελισάβετ Ιωσηφίδη, Ευγενία Μαλάμογλου, KRAVTCOVA NADEZHDA, Μοσχοπούλου Νικολέτα, Πετροπούλου Ρουμπίνη. Το βραβείο επέδωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ενώ το χορήγησε η εταιρεία WOLF ARIES με παρόντα τον εκπρόσωπό της κ. Ρουσιαμάνη.

2o Βραβείο: Ομάδα Eco View, αποτελούμενη από τους/τις: Κωνσταντίνο Κυριάκου, Χριστίνα Κωστή, Σωτηρία Ευαγόρου, Νικόλαο Ασσιούρα, Βαρέλη Αικατερίνη, Αλέξανδρο Καζαμία, Νικόλαο Κωστή.

Το βραβείο επέδωσε η τ. αντιδήμαρχος Τρικκαίων Βασιλένα Μητσιάδη, ενώ το χορήγησε η εταιρεία MAPEI με παρόντα τον εκπρόσωπό της κ. Γιάννη Γκουτζαμάνη.

3o Βραβείο: Ομάδα Passifists, αποτελούμενη από τους/τις: Αθηνά Ιορδάνου, Ιωάννη Καλκανά, Ιωάννη Κανελλόπουλο, Κωνσταντίνο Νεχωρίτη, Νικόλαο  Γεωργούση,
Ολυμπία Τιφκικτσή, Παναγιώτης Αθανασίου, Παναγιώτη Λύκα.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Σχετικές δημοσιεύσεις