Δ. Τρικκαίων: Επιχείρηση «Καθαρά Τρίκαλα, καθαρά χωριά»

Συνολική επιχείρηση για πρόσθετη καθαριότητα στα Τρίκαλα και τα χωριά υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων. Από την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα, στη διάρκειά τους – με το πλήθος των επισκεπτών/τριών λόγω του Μύλου των Ξωτικών – και με το νέο έτος, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου επιχειρεί βάσει προγραμματισμού. Όπως τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Φόρης Ρόμπος «θέλουμε να ενισχύουμε την καθαριότητα σε κάθε χωριό, οικισμό, συνοικία και γειτονιά του Δήμου μας. Θέλουμε μια πόλη καθαρή, θέλουμε τις γειτονιές καθαρές». Για τον λόγο αυτόν, το τελευταίο τρίμηνο, το προσωπικό του τμήματος Καθαριότητας και Ειδικών Συνεργείων της Δ/νσης Ανταποδοτικών Υπηρεσιών, προχώρησε σε δύο επίπεδα.
ο ένα, η καθαριότητα σε χωριά και οικισμούς: Σωτήρα, Λογγάκι, Πύργο, Πυργετό, Αγία Μονή, Ριζαριό, Ρίζωμα, Πατουλιά, Κεφαλόβρυσο, Μ. Καλύβια, Μεγαλοχώρι, Χρυσαυγή, Πλάτανος, Λεπτοκαρυά, Τρίκκη, ήταν οι πρώτοι που δέχθηκαν την επέμβαση των συνεργείων καθαριότητας.

Ακολουθεί η πόλη των Τρικάλων, που έχει χωριστεί σε 12 τομείς, και τα υπόλοιπα χωριά, ανά ενότητα και επίσης βάσει προγραμματισμού.

Ταυτοχρόνως, η υπηρεσία αναμένει και τον νέο εξοπλισμό για την ενίσχυσή της, προκειμένου να ανταποκρίνεται ακόμη καλύτερα στις αρμοδιότητές της.

Όπως συμπληρώνει ο κ. Ρόμπος, «μπορεί να είχαμε περισσότερο προσωπικό λόγω του Μύλου των Ξωτικών και να είχαμε μια καθαρή πόλη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι σταματάμε. Αντίθετα, συνεχίζουμε με την ίδια ένταση και τον ίδιο ζήλο, προκειμένου κάθε μέρα να βελτιώνουμε την εικόνα μας και να προσφέρουμε στους πολίτες καλύτερες υπηρεσίες».

Η πιο πρόσφατη παρέμβαση είναι αυτή στην οδό Μετεώρων, όπου έγινε καθαρισμός και αποκαλύφθηκε το πεζοδρόμιο δίπλα από τη σιδηροδρομική γραμμή.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Σχετικές δημοσιεύσεις