«Δύο χέρια μπορούν να σώσουν μια ζωή» – Δημόσια παρουσίαση ΚΑΡΠΑ και χρήσης απινιδωτών στα Τρίκαλα

Με επίδειξη – παρουσίαση της τεχνικής για ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση) ο Δήμος Τρικκαίων και η Ομάδα εθελοντών, το ΕΚΑΒ Τρικάλων και το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς. Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, στις 12 το μεσημέρι, μπροστά από το Δημαρχείο Τρικκαίων, οι φορείς συνεργάζονται για να δώσουν το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας «Δύο χέρια μπορούν να σώσουν μια ζωή». Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία και συνεργασία της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας) και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, δίνοντας σε όλη τη χώρα το μήνυμα της αναγκαιότητας για εκμάθηση ΚΑΡΠΑ.

Ταυτόχρονα, στις 12 το μεσημέρι, οι Δήμοι που θα μετάσχουν στην πρωτοβουλία, θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις, προκειμένου να μεταφερθεί το ισχυρό αυτό μήνυμα για τους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων από το 2014 συνδιοργανώνει τις εκδηλώσεις για την επανεκκίνηση της καρδιάς, πλήθος τρικαλινών έχει εκπαιδευτεί, ενώ έχει προμηθευτεί απινιδωτές που τοποθετήθηκαν σε όλη την πόλη και σε χωριά.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Σχετικές δημοσιεύσεις