Αναπτυξιακές δράσεις και προοπτικές στη συνάντηση Δημάρχου Τρικκαίων – Γ. Γραμματέα Ερευνας

Τα επόμενα βήματα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων για τον Δήμο Τρικκαίων, απασχόλησαν τη συνάντηση του Δημάρχου Τρικκαίων με τον Γ.Γ. Ερευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ο κ. Αθαν. Κυριαζής επισκέφθηκε τον Δημήτρη Παπαστεργίου την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 στο Δημαρχείο Τρικκαίων, προκειμένου να συζητήσουν θέματα ουσίας για την αναπτυξιακή πολιτική του Δήμου.

Ο κ. Παπαστεργίου ενημέρωσε τον κ. Κυριαζή για τις δράσεις του Δήμου Τρικκαίων σε ζητήματα πρωτογενούς και τριτογενούς τομέων (αγροδιατροφή, σχέδιο «Ασκληπιός», τουρισμός), καθώς και για το σύνολο του πλαισίου δράσης σε ζητήματα τεχνολογίας και καινοτομίας.
Αντηλλάγησαν απόψεις και έγινε πρόσθετη ενημέρωση από τον κ. Κυριαζή για τις τρέχουσες εξελίξεις σε ζητήματα προοπτικής τομέων της οικονομίας, καθώς και εργαλείων αξιοποίησης των σύγχρονων πρακτικών.

Στο ίδιο πλαίσιο, έγινε ενημέρωση για τα ζητήματα της πολιτικής προστασίας και των ευφυών εφαρμογών, με παρουσίασή τους στο Κέντρο Ελέγχου της «Smart City».

Ακολούθησε επίσκεψη στον κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας Gisemi Hub της e-trikala ΑΕ, όπου ο δ/νων σύμβουλος της δημοτικής εταιρείας κ. Οδ. Ράπτης παρουσίασε προγράμματα που υλοποίησε ή συμμετέχει η εταιρεία. Παρέστησαν επίσης, οι πρόεδροι των τμημάτων ΤΕΦΑΑ και Διαιτολογίας – Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που εδρεύουν στα Τρίκαλα, κ. ΝΙκ. Διγγελίδης και Θαν. Μανούρας αντιστοίχως, ανταλλάσσοντας απόψεις για ζητήματα σχετικά με την έρευνα στους συγκεκριμένους τομείς.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Σχετικές δημοσιεύσεις