Στην Πύλη η Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας(ΟΕΜΕΘ)

Μία σημαντική συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 19.00 στην αίθουσα του Δ.Σ. Πύλης του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας, με κοινή συμμετοχή του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης και την παρουσία του Δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Μαράβα.
Η Συνεδρίαση έγινε στο πλαίσιο συνεργασίας και εξωστρέφειας προς όλους τους Συλλόγους της Θεσσαλίας, με σκοπό την ανάδειξη θεμάτων σχετικά με την Επιχειρηματικότητα.
Συγκεκριμένα τα Θέματα Ημερησίας Διάταξης που συζητήθηκαν ήταν.
1 Επικύρωση πρακτικών
2 Ανακοινώσεις Προέδρου
3 Αποτίμηση της θερινής περιόδου της αγοράς
4 Θέσεις της Ομοσπονδίας επί των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
5 Άλλα θέματα
Την αυλαία της συνεδρίασης άνοιξε ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, τονίζοντας τις δυσκολίες των καιρών που περνάμε σαν χώρα αναγνωρίζοντας τις ανησυχίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Επιχειρήσεις, επειδή και ο ίδιος είναι Επιχειρηματίας συμφωνώντας σε μία από κοινού αλληλέγγυα δυναμική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των Επιχειρηματιών.
Στην συνέχεια ένα καλωσόρισμα έκανε και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης κ. Ανδρέας Αδαμόπουλος, τόνισε και αυτός με την σειρά του πόσο σημαντική είναι η παρουσία της Ομοσπονδίας στην Πύλης, με την σημερινή συνεδρίαση για την ανάδειξη των προβλημάτων μας.
Ο Πρόεδρος ανέφερε την αστοχία της κατασκευής των κόμβων του περιφερειακού δρόμου της Πύλης στην έξοδο και στην είσοδο στην Πύλη, παρακάμπτοντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας για χάριν της ευκολίας με το παρκάρισμα των αυτοκινήτων να δυσχεραίνει επιπλέον την κατάσταση.
Πρόταση να γίνει κόμβος προς τον δρόμο που οδηγεί στο Κ.Υ. Πύλης.
Επίσης πρότεινε την αντικατάσταση των ΑΤΜ στην Πύλη Εθνικής Τράπεζας και Πειραιώς λόγω της παλαιότητας τους, με πιο σύγχρονα.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Χρήστος Μπλουγούρας στην τοποθέτηση του τόνισε το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το Ενεργειακό, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, επί παραδείγματι η ευχάριστη εξέλιξη με το ΥΗΕ Σταθμός Μεσοχώρας η ίδια παραγωγή και χρήση πράσινης ενέργειας, καθώς και η σύσταση Ενεργειακών Κοινοτήτων που ανέφερε ο Δήμαρχος, αποτελούν λύσεις απέναντι στην ενεργειακή κρίση δίνοντας ανάσα στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, ενώ θεωρήθηκε αδιανόητο εγχείρημα η σύσταση και λειτουργία ενεργειακού χρηματιστηρίου, μετατρέποντας ένα κοινωνικό αγαθό σε χρηματιστηριακό προϊόν.
Τέλος το Δ.Σ. αποφάσισε τα εξής.
1 Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος χωρίς προϋποθέσεις
2 Άμεση θεσμοθέτηση και εφαρμογή του ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού.
3 Θέσπιση αφορολογήτου για τις Μ.Μ. Επιχειρήσεις όπως και τους μισθωτούς.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας , ο Πρόεδρος της (ΟΕΜΕΘ) Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας κ. Χρήστος Μπλουγούρας, ο Πρόεδρος του Ε.Σ. Πύλης κ. Ανδρέας Αδαμόπουλος, ο Πρόεδρος του Ε.Σ. Γόμφων κ. Αχ. Γκουγκουμάτης, ο Πρόεδρος του Ε.Σ. Μουζακίου κ. Ηλίας Σερίφης, ο Πρόεδρος του Ε.Σ. Λάρισας κ. Χαρ. Παπαδόπουλος, μέλη της Ομοσπονδίας και του Τοπικού Συλλόγου.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις