ΠΥΛΗΣ ΟΡΑΜΑ: Οι εικόνες ντροπής στο τρανό Γαρδίκι συνεχίζονται

Μετά το καλοκαιρινό βατερλό στο νερό της φυσικής ροής στις ιστορικές βρύσες στην πλατεία του Γαρδικίου , οι εικόνες ντροπής συνεχίζονται και τώρα.
Μέσα στο χωριό, στην πλατεία, στους δρόμους, στις αυλές των σπιτιών αγελάδες από ιδιώτη κυκλοφορούν ελεύθερα με ότι αυτό συνεπάγεται για τις περιουσίες των Γαρδικιωτών αλλά και για την κακή εικόνα από ένα κεφαλοχώρι.
Παραθέτουμε φώτο και από την παιδική χαρά των 15000€ που τόσο παινεύτηκε η δημοτική αρχή και πως μετατράπηκε μέσα σε ένα τρίμηνο.
Εδώ και αρκετό διάστημα στο δρόμο από Γαρδίκι προς Αγία Παρασκευή έχει αφαιρεθεί μεγάλο μέρος από τα στηθέα και σίγουρα είναι πολύ επικίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς αλλά και περιπατητές.
Άλλο τραγελαφικό είναι το τελεφερίκ που έχει τοποθετηθεί από ιδιώτη σε κοινοτικό μέρος, προκειμένου να μεταφέρει αυτός τις αποσκευές στην οικία του……!!!!
Μετά την επώνυμη καταγγελία που έγινε τους καλοκαιρινούς μήνες από κάτοικο του Γαρδικίου και ενώ είχε τοποθετηθεί το τελεφερίκ, χωρίς να αντιδράσει κάποιος υπεύθυνος, υπάλληλοι της διεύθυνσης πολεοδομίας και περιβάλοντος του Δήμου Πύλης και με το έγγραφο του ΑΤ Πύλης έκαναν αυτοψία και έκριναν ότι το τελεφερίκ είναι αυθαίρετο.
Υποβλήθηκε πρόστιμο όπως αναφέρει  το έγραφο που μας δόθηκε μετά από αίτημα μας  στην αρμόδια υπηρεσία .
Θα δούμε το επόμενο διάστημα τι μέλλει γενέσθαι με την πορεία αυτής της αυθαίρετης κατασκευής.
Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον Δήμαρχο Πύλης, τον τοπικό Δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης και τον Πρόεδρο της κοινότητας τα εξής:
1) Συμφωνούν με όλα τα παραπάνω?
2) Γνωρίζουν σε ποιον ιδιώτη ανήκουν οι αγελάδες?
3) Τι γνωρίζουν για τα στηθέα που έχουν αφαιρεθεί και αν έχουν τοποθετηθεί κάπου αλλού?
4) Οι εικόνες αυτές μήπως είναι μεγάλη δυσφήμιση για μια κοινότητα με την ιστορία και τον πολιτισμό του Γαρδικίου?
Περιμένουμε τις απαντήσεις.
ΥΓ: Τέτοιες προσβλητικές εικόνες υπάρχουν και σε άλλες Τ.Κ. του Δήμου Πύλης στις οποίες θα αναφερθούμε σύντομα.

Σχετικές δημοσιεύσεις