Φράγμα Μουζακίου – Αντιπλημμυρικά Πάμισου και άλλα ζητήματα έθεσε ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου στον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη

Την ευκαιρία να θέσει μείζονος σημασίας τοπικά ζητήματα στον Πρωθυπουργό της Χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης κατά την κυβερνητική περιοδεία στην Αργιθέα.

Συγκεκριμένα, σε τετ α τετ των δυο ανδρών, ο Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά τον Πρόεδρο της κυβέρνησης για την πορεία των αποκαταστάσεων που γίνονται στο Δήμο και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε την παρέμβασή του για τα παρακάτω:

  • Τη γρήγορη μελετητική ωρίμανση του μεγάλου έργου κατασκευής του Φράγματος Μουζακίου, για το οποίο, όπως ενημερώθηκε η Δημοτική αρχή, αυτή την περίοδο ετοιμάζεται ολοκληρωμένος φάκελος στο Υπουργείο Υποδομών σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία.
  • Την επέκταση των έργων διευθέτησης της κοίτης του ποταμού Παμίσου και της αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλα τα σημεία που έχουν χαρακτηριστεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες επικίνδυνα με βάση τα πλημμυρικά δεδομένα των τελευταίων ετών.
  • Την προώθηση των απαραίτητων διαδικασιών και παραχωρήσεων κρατικών γαιών, ώστε να προχωρήσει ο Δήμος στη μελέτη και ακολούθως στην ένταξη σε χρηματοδοτικό εργαλείο του πολύ σημαντικού αναπτυξιακού και περιβαλλοντικού έργου ανάπλασης του παραποτάμιου τμήματος του Παμίσου, εντός του οικιστικού συγκροτήματος Μουζακίου.
  • Την άμεση ένταξη στο αυτοδιοικητικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, το απολύτως αναγκαίο έργο: «Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Μουζακίου» προϋπολογισμού 3.705.000 ευρώ, το οποίο είναι έτοιμο εδώ και μήνες από πλευράς μελετών και κατατεθειμένο στο Υπουργείο.
  • Τη συμπερίληψη του Δήμου Μουζακίου στις περιοχές εφαρμογής του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τις ορεινές περιοχές των Αγράφων, καθώς σε αυτόν υπάγονται πολλές τοπικές κοινότητες που το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι η ορεινότητα.

Επίσης, ο κ. Στάθης επισήμανε την ανάγκη οριστικών αποκαταστάσεων στην υφιστάμενη οδική σύνδεση Μουζάκι -Κρυοπηγή-Ανθοχώρι – οδικό κύκλωμα Λίμνης Πλαστήρα, η οποία έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τον κυκλώνα «Ιανό» αλλά και τα τελευταία δυο χρόνια κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων.

ΚΟΙΝΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΤΑΘΗ ΜΕ ΑΓΟΡΑΣΤΟ

Παράλληλα, ο Δήμαρχος με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό που ήταν στην Αργιθέα, ζήτησαν από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να παρέμβει για γρήγορη απεμπλοκή της Α’ Φάσης του νέου οδικού άξονα Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα που έχει σταματήσει στο αρχικό στάδιο κατασκευής λόγω των απαλλοτριώσεων που πρέπει να γίνουν και δεν προχωρούν, επειδή ιδιοκτήτες κείμενων γαιών διαφωνούν με τις αποζημιώσεις που δίνει το κράτος.

Επιπλέον, οι δυο αυτοδιοικητικοί έθεσαν επί τάπητος την προώθηση προς υλοποίηση της Β’ Φάσης του έργου που το ολοκληρώνει και την κατασκευή νέας Γέφυρας στην Ε.Ο. 12 Αγναντερό – Μεγάλα Καλύβια.

Αμφότεροι τέλος υπογράμμισαν στον Πρωθυπουργό πως ενόψει του χειμώνα που έρχεται, θα πρέπει να εκτελεστούν βελτιωτικές παρεμβάσεις σε όλο το μήκος του οδικού άξονα Μουζάκι – Τύμπανος – Αργιθέα όπου εντοπίζονται σημαντικές φθορές, κατολισθήσεις η διαβρώσεις στο οδόστρωμα.

Σχετικές δημοσιεύσεις