Στο Μαυρομμάτι η Γιάννα Αγγελοπούλου

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, θα επισκεφτεί το Σάββατο 12/06, το Μαυρομμάτι, τη γενέτειρα του Γ. Καραϊσκάκη και ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου.

Στο πλαίσιο της δημιουργίας του ψηφιακού μουσείου στο σπίτι του Γ. Καραϊσκάκη που βρίσκεται στο Μαυρομμάτι, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», θα ενημερωθεί από τον Δήμαρχο Μουζακίου, Θεοφάνη Στάθη για την πρόταση που έχει καταθέσει ο Δήμος, προκειμένου να υλοποιηθεί το εν λόγω μουσείο.

Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον Δήμαρχο Μουζακίου, κ.Στάθη, μας επιβεβαίωσε την επίσκεψη της κ.Αγγελοπούλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Πράγματι, το προσεχές Σάββατο η κ.Αγγελοπούλου θα μας τιμήσει με την παρουσία της, κατά την οποία θα επισκεφτούμε το σπίτι όπου έζησε και μεγάλωσε ο Γ.Καραϊσκάκης. Ως Δημοτική Αρχή έχουμε καταθέσει μελέτη για τη δημιουργία ψηφιακού μουσείου στο σπίτι του Αρχιστράτηγου της ελληνικής επανάστασης με τίτλο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης, τιμή στον ήρωα του 1821», η οποία έχει εγκριθεί από την Επιτροπή «Ελλάδα 1821» και αναμένουμε την έγκριση της πρότασης από το Υπουργείο Εσωτερικών. Με τη δια ζώσης συνάντηση θα έχω την ευκαιρία να αναλύσω στην Πρόεδρο του «Αθήνα 2021», το πλάνο κατασκευής του ψηφιακού μας μουσείου. Επιπλέον προσκάλεσα την κ.Αγγελοπούλου για ξενάγηση στην σπηλιά στο Μαυρομμάτι, όπου γεννήθηκε ο ήρωας μας».

 

mouzakinews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις