Εκτροπή του Αχελώου και υδρονομείς του Δήμου Μουζακίου

Ένας εκ των δεκαέξι [16] που με την 2221/26-3-2020 πρόσκληση του Δημάρχου του Δήμου Μουζακίου [και όχι του Δημάρχου   Μουζακίου όπως ΛΑΘΟΣ; διατυπώνεται σε επίσημο μάλιστα έγγραφο] για δέκα [10] Τοπικές κοινότητες του Δήμου μας ήμουν και εγώ. Στο Απόσπασμα του πρακτικού δια περιφοράς συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου Μουζακίου με αρ. 7/2020 όπως χαρακτηριστικά γράφει και με αρ. απόφασης 61/2020 [επιμένω ,υπάρχει Δημοτικό συμβούλιο ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ η στο όνομα του Καλλικράτη <ξεχνάμε> τις ακριβείς ονομασίες των Δήμων και των χωριών μας; ]. Και  μάλιστα μετά από εισήγηση-προτροπή  του Δημάρχου του ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ κ. Θεοφάνη Στάθη αποφασίστηκε και ψηφίστηκε από τους Δημοτικούς Συμβούλους κατά πλειοψηφία η ανακήρυξη των νέων υδρονομέων για την ποτιστική περίοδο του τρέχοντος έτους .

Και εδώ αρχίζουν οι μικρές μου απορίες .

Αγαπητέ μου κατά τα άλλα Δήμαρχε του ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ και όχι του Μουζακίου Θεοφάνη Στάθη ήταν τόσο σημαντικό γεγονός η τοποθέτηση των αιτούντων –υποψηφίων υδρονομέων ώστε να χρειαστεί η δική σας προσωπική παρέμβαση –  εισήγηση για το ποιος θα εκλεχθεί για την τόσο <<σημαντική θέση >> του υδρονομέα στα χωριά μας;

Γιατί βάση της ηθικής και όχι της νομικής Λαβύρινθου της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν αφήσατε να αποφασίσουν τα τοπικά συμβούλια των κοινοτήτων μας για αυτό το ΤΟΣΟ σοβαρό ζήτημα ; Γιατί πήρατε πάνω σας ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα για τις τοπικές κοινωνίες; Εσείς αγαπητέ μου Δήμαρχε ξέρετε καλύτερα τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών  από τους προέδρους και τους κατοίκους τους ή από ότι ακούτε και σας λένε ; Τα τοπικά συμβούλια και τους  προέδρους  τους τι τους θέλετε ; Για να δείχνουν στους εργάτες του ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ που θα κόψουν τα αγκάθια και τα βάτα; Τους θέλετε μόνο σαν διεκπεραιωτές των δικών σας εισηγήσεων και αποφάσεων; Τους θέλετε μόνο πειθήνιους <<συνεργάτες >> όπως και τους Δημοτικούς Συμβούλους; Γιατί από ότι κατά την ταπεινή μου άποψη  κατάλαβα  εκεί αποβλέπατε με την εισήγησή σας . Με αυτή σας την πράξη δήξατε αγαπητέ Δήμαρχε του ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ότι δεν είστε Δήμαρχος όλων των Δημοτών αλλά μερίδας αρεστών . Γιατί αγαπητέ μου κ. Δήμαρχε δεν <<αφήσατε >> τους δημοτικούς συμβούλους να ψηφήσουν ανεπηρέαστα και δημοκρατικά χωρίς τη δική σας  <<συμβουλή>>; Τόσο σοβαρό ζήτημα ήταν η πλήρωση των θέσεων των υδρονομέων στα χωριά μας λες και επρόκειτο για την διαχείριση των νερών της εκτροπής του Αχελώου και οι  αναλαμβάνοντες θα είχαν τη θέση του Διευθυντή της διαχείρισης των υδάτινων πόρων της Δυτικής Θεσσαλίας ώστε να δημιουργηθεί όλος αυτός ο ξεσηκωμός και οι αντιπαραθέσεις στα χωριά μας;  Και κάτι τελευταίο. Σοβαρή καταγγελία από τον πρόεδρο της κοινότητάς μας κ. Γ. Νάσιο όπως μου δήλωσε ,ότι εμμέσως πλην σαφώς δέχτηκε <<πιέσεις>> του τύπου <<…..στήριξε  συγκεκριμένο Χ  υποψήφιο για την συνέχιση της καλής μας συνεργασίας …>>. Ρωτήστε τον κ. Δήμαρχε αν αληθεύει αυτό.

Κλείνοντας θα ήταν ηθικά απαράδεκτο εκ μέρους μου αν δεν ευχαριστούσα δημόσια και ονομαστικά όλους τους επικεφαλής παρατάξεων και Δημοτικούς Συμβούλους του ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ που θέλησαν και προσπάθησαν να δήξουν ότι η Δημοκρατία , η ηθική και η ισονομία ακόμη στέκονται όρθιες παρά τις όποιες εισηγήσεις .

Την κ. Ντούρβα Παρασκευή , Ολυμπία Διαμαντοπούλου , Καρύδα Αθανάσιο , Λάμπρο Γιώτη [δεν έλαβε μέρος στην διαδικασία της εκλογής όπως προβλέπεται από το  ηθικό και πολιτικό <<νόμο>>, λόγω πρώτου βαθμού συγγένειας , είναι αδελφός μου] , Καραβίδα Γ., Τσίγκα Απόστολο , Ρέππα Στέργιο , Μητροπάνο Χρυσόστομο, Γκαγκά Άρη , Τσιρογιάννη ευφροσύνη , Οικονόμου Βασίλειο , Κουτρουμάνο Χρήστο , και Παναγόπουλο Γεώργιο .

Για όλα το παραπάνω

Ο υποψήφιος και μη εκλεγμένος λόγω  εισήγησης του κ. Δημάρχου Υδρονομέας   [Δ.Δ.Υ.Δ.Δ.Θ.] Διευθυντής Διαχείρισης Υδάτινου Δυναμικού Δυτικής Θεσσαλίας της κτηματικής περιφέρειας Μαυρομματίου

Δημήτριος Γιώτης

Μαυρομμάτι 1-5-2020

Σχετικές δημοσιεύσεις