ΚΠΕ Μουζακίου: Τηλε-ημερίδα με θέμα «Τα Πλημμυρικά Φαινόμενα στον Ελληνικό Χώρο και η Κλιματική Κρίση»

Το Κ.Π.Ε. Μουζακίου σύμφωνα με τον προγραμματισμό της παιδαγωγικής του ομάδας και στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προβαίνει στη διοργάνωση τηλε-ημερίδας σε συνεργασία με το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας με θέμα: «Τα Πλημμυρικά Φαινόμενα στον Ελληνικό Χώρο και η Κλιματική Κρίση», τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 και ώρα έναρξης 18:00.

Η τηλε-ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε μέλη Παιδαγωγικών Ομάδων των Κ.Π.Ε. της χώρας, καθώς και σε Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων. Η προβολή της τηλε-ημερίδας θα γίνει μέσα από την εκπαιδευτική πλατφόρμα WebEx του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (https://webex.sch.gr/), για όποιον ενδιαφέρεται να την παρακολουθήσει.

Μετά την καταστροφή που έπληξε το Μουζάκι στις 18 Σεπτεμβρίου 2020 λόγω της κακοκαιρίας «Ιανός», το Κ.Π.Ε. Μουζακίου επιθυμεί να κάνει μία καταγραφή των γεγονότων εκείνων των ημερών, αλλά και να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για την όψη του συγκεκριμένου φαινομένου, τους κινδύνους, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί τώρα στη χώρα με τα πλημμυρικά φαινόμενα. Αυτός είναι και ο σκοπός της συγκεκριμένης δράσης. Για την υλοποίηση αυτής δεν προβλέπονται έξοδα από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους.

Στη συνέχεια αυτής της δράσης και σε βάθος χρόνου ως τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο 2021, υπάρχει πρόθεση των διοργανωτών να γίνει τηλεδιάσκεψη με σκοπό να παρουσιαστεί μία εκπαιδευτική πρόταση που να αφορά στα πλημμυρικά φαινόμενα.

Σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα της τηλε-ημερίδας και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

 

Συν: σελίδα (1) μία

Ο Υπεύθυνος  του Κ.Π.Ε. Μουζακίου

 Ντάνης Αντώνιος

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕ-ΗΜΕΡΙΔΑΣ

«Τα Πλημμυρικά Φαινόμενα στον Ελληνικό Χώρο και η Κλιματική Κρίση»

στις 30 Νοεμβρίου 2020

Ώρες/ΔιάρκειαΘέματα/Εισηγητές
18.00 – 18.30Έναρξη / Βιντεοσκοπημένες και ηχογραφημένες μαρτυρίες από κατοίκους και παράγοντες της Καρδίτσας για αυτά που βίωσαν κατά τα πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου 2020
18.30 – 18.40Χαιρετισμοί
18.40 – 19.10«Η μετεωρολογική και υδρολογική όψη της φυσιογνωμίας του Ιανού (Πώς θα αποφύγουμε τη λησμονιά)»

Σπανός Σεραφείμ – Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικών Επιστημών ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας

19.10 – 19.40«Πλημμυρικός Κίνδυνος, Πλημμυρική Τρωτότητα και Πλημμυρική Διακινδύνευση – Τα Πλημμυρικά Φαινόμενα στον Ελληνικό Χώρο και η Κλιματική Κρίση»

Λέκκας Ευθύμης – Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος / Διευθυντής ΠΜΣ «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων»

19.40 – 20.00Ερωτήσεις στις προηγούμενες εισηγήσεις
20.00 – 20.30«Αντιλήψεις μαθητών για τις φυσικές καταστροφές – Εκπαίδευση για πλημμύρες»

Εκπρόσωποι ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας – Κ.Π.Ε. Μουζακίου

20.30 – 21.00Διάλογος – Συζήτηση – Ολοκλήρωση ημερίδας

 

Σχετικές δημοσιεύσεις