Σταγών: Ο Χριστός στον Σταυρό αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους

Στην ακολουθία των Παθών παραβρέθηκε και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας

 

Χοροστατούντος του μητροπολίτη Σταγών κ. Θεοκλήτου τελέστηκε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης η ακολουθία των Παθών στον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Βησσαρίωνος στην Καλαμπάκα.

Αρκετοί ήταν οι πιστοί που προσήλθαν με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για να παρακολουθήσουν με ευλάβεια τα δώδεκα Ευαγγέλια και την περιφορά του Εσταυρωμένου, βιώνοντας παράλληλα τα γεγονότα των Παθών του Κυρίου μέσα από τα τελετουργικά δρώμενα της κατανυκτικής αυτής ακολουθίας.

Ο κ. Θεόκλητος που πλαισιωνόταν από τον προϊστάμενο του ναού αρχιμανδρίτη Λεόντιο Πετρίδη, πριν από την λιτάνευση του Εσταυρωμένου και την τοποθέτησή του στο μέσο του ναού, ανέφερε πως «ο Χριστός Σταυρώθηκε επάνω στον Σταυρό μόνο και μόνο από υπερβολική αγάπη για τον άνθρωπο», προσθέτοντας συγχρόνως πως «ο Χριστός είναι η Σταυρωμένη αγάπη. Όπως τον βλέπουμε επάνω στον Σταυρό απλώνει τα χέρια του και αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους. Δεν μένει κανένας εκτός της αγκαλιάς του και για αυτό να είμαστε σίγουροι και βέβαιοι». 

Παράλληλα, ο μητροπολίτης Σταγών συμπλήρωσε πως «κανείς δεν θα γλυτώσει από την αγάπη του Θεού αρκεί και εμείς οι ίδιοι να κουνήσουμε το πόδι μας και να κάνουμε το πρώτο βήμα απέναντι στον Ιησού. Τότε να είμαστε σίγουροι ότι με το πρώτο δειλό δικό μας βήμα ο Θεός θα κάνει γρήγορα δέκα βήματα για να μας αγκαλιάσει».

Ο κ. Θεόκλητος έκλεισε με την προτροπή «να έχουμε μέσα μας αγάπη, συγχωρητικότητα και μετάνοια ώστε να μπορέσουμε με την χάρη του Θεού να ζήσουμε ειρηνικά και γαλήνια χωρίς φόβους, λογισμούς και ασθένειες». 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις