Σε φάση εκκίνησης το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Μετεώρων

Στο πλαίσιο προγραμματισμού υλοποίησης της Πράξης «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Μετεώρων» πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης η επίσημη συνάντηση εκκίνησης εργασιών, με σκοπό το συντονισμό των εμπλεκομένων μερών και το σχεδιασμό ενός ρεαλιστικού «οδικού χάρτη» για το ιδιαίτερα σημαντικό αυτό έργο που στοχεύει στην αναβάθμιση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της τοπικής αγοράς της πόλης της Καλαμπάκας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Θεόδωρος Αλέκος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνικών Έργων και Συντήρησης Υποδομών του Δήμου κ. Νικόλαος Λύχος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλειος Γιαγιάκος, η διευθύντρια του Επιμελητηρίου κ. Αθανασία Βράντζα και στελέχη της ομάδας έργου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμπάκας κ. Απόστολος Αθανασούλας και στελέχη της εταιρείας LEVER A.E. που έχει το ρόλο του Συμβούλου Υλοποίησης της Πράξης.

Η συνάντηση είχε ως στόχο την εξοικείωση των μελών της Ομάδας Έργου του Συμβούλου και των Δικαιούχων της Πράξης με τις απαιτήσεις του έργου και τους επιμέρους στόχους του, καθώς και την οργάνωση του τρόπου και του χρόνου υλοποίησης των διαφόρων δραστηριοτήτων. Κατά τη διάρκεια αυτής καταγράφηκαν οι δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας του ιού covid-19, αλλά και οι κίνδυνοι που ενδέχεται να προκύψουν λόγω και της ιδιαιτερότητας του έργου, ενώ προτάθηκαν συγκεκριμένες λύσεις και χρονοδιαγράμματα σε σχέση με τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν. Όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν την ύπαρξη άριστης συνεργασίας μεταξύ τους και δεσμεύτηκαν για την άμεση και απρόσκοπτη υλοποίηση του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Πράξης «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Μετεώρων» συνολικού προϋπολογισμού 1.844.872,07 ευρώ, προβλέπεται:

η ανάπλαση του δημοσίου χώρου στο ιστορικό, διοικητικό και οικονομικό κέντρο της Καλαμπάκας και συγκεκριμένα στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς Τρικάλων, Κονδύλη, Οικονόμου – Θεμιστοκλέους, πλατείας Ρήγα Φεραίου, Βλαχάβα, 28ης Οκτωβρίου, κυκλικού κόμβου Δημαρχείου, Ιωαννίνων, Ρόδου και Σοφοκλέους,

η εγκατάσταση συστημάτων «έξυπνης πόλης» όπως σύστημα έξυπνης στάθμευσης, έξυπνα παγκάκια και η δωρεάν παροχή wifi στην περιοχή παρέμβασης,

η δημιουργία ενιαίας πρόσοψης, απόλυτα συμβατής με τους βράχους των Μετεώρων, στα 128 καταστήματα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην υλοποίηση της Πράξης.

Δικαιούχοι στην Πράξη είναι ο Δήμος Μετεώρων και το Επιμελητήριο Τρικάλων με τη στενή συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμπάκας. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΕΤΠΑ.

 

Από το γραφείο Δημάρχου

Σχετικές δημοσιεύσεις