Σε εξέλιξη η διαδικασία διαδοχής του Χρήστου Σινάνη – Ποια ονόματα «ακούγονται»

Ο αδόκητος χαμός του Χρήστου Σινάνη,  τέως δημάρχου Μετεώρων και επικεφαλής της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ»-μείζονος μειοψηφίας στο οικείο Δημοτικό Συμβούλιο σηματοδοτεί πλέον εξελίξεις για την διαδοχή του στην ηγεσία του συνδυασμού.

Το κλίμα βέβαια είναι ακόμα βαρύ με τον θάνατο του αείμνηστου Χρήστου Σινάνη καθώς τα μέλη του συνδυασμού που ηγείτο ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν ότι δεν είναι ανάμεσά τους, ωστόσο το κενό που άφησε φεύγοντας πίσω του θα πρέπει να καλυφθεί.

Και τούτο διότι προβλέπεται από την νομοθεσία για την λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα πρέπει να κινηθεί η σχετική διαδικασία εκλογής του νέου επικεφαλής της παράταξης.

Ήδη όπως πληροφορούμαστε-και επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαχρήστος-κλήθηκε από την Δημοτική Αρχή ο πρώτος επιλαχών σύμβουλος του συνδυασμού κ. Φώτης Πάλλας να προσέλθει για να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα, ο οποίος ζήτησε προθεσμία ολίγων ημερών για να λάβει τη σχετική απόφαση. Τελικά αργά χθες το βράδυ ανακοίνωσε πως θα ορκισθεί Δημοτικός Σύμβουλος.

Εφ΄ όσον ο κ. Πάλλας αποδεχθεί την πρόσκληση και ορκιστεί τότε καταλαμβάνει την κενή θέση στο ΔΣ Μετεώρων και αν αρνηθεί τότε θα κληθεί ο επόμενος επιλαχών.

Αφού λοιπόν ολοκληρωθεί η διαδικασία κάλυψης της κενής θέσης στο συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» τότε θα ακολουθήσει εκείνη για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής.

Οπότε ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος της παράταξης κ. Φώτης Αβραμόπουλος οφείλει να συγκαλέσει τους συναδέλφους πριν την επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ για την εκλογή νέου αρχηγού.

Επ΄ αυτού θα πρέπει να σημειωθεί πως καίτοι δεν έχει γίνει επισήμως καμία ανακοίνωση, την ηγεσία μπορεί να διεκδικήσει ο κ. Αβραμόπουλος εάν και εφ΄όσον δεν υπάρχει κώλυμα στην Δομή φιλοξενίας προσφύγων της Βέροιας όπου ανανενεώθηκε η θητεία του ως Διοικητής για μια ακόμη διετία και αν φυσικά κρίνει ο ίδιος και το περιβνάλλον του ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.

Ακούγεται επίσης το όνομα του πρώην Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Χρήστου Παπαγεωργίου αλλά και εκείνο του πρώην προέδρου του ΔΣ κ. Ζώη Χαλατσάκη-που εκπροσώπησε την παράταξη στο ΔΣ όσο ο αείμνηστος Χρήστος Σινάνης έδινε τη μάχη στην ΜΕΘ-ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και γυναικεία υποψηφιότητα, αυτή της κας Λίλας Μπαντέκα-Νάνη, πρώην Αντιδημάρχου Πολιτισμού.

Οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές των εξελίξεων για τον συνδυασμό του τέως Δημάρχου και αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον το τι τελικά θα γίνει.

 

 

Θανάσης Βλάχος

[email protected]

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις