Σειρά προτάσεων για το «Αντώνης Τρίτσης» από το Δήμο Μετεώρων

Ο Δήμος Μετεώρων στο πλαίσιο των προσκλήσεων του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» χρησιμοποιώντας στο έπακρο την Τεχνική Υπηρεσία συνεπικουρούμενη από ιδιώτες μελετητές-μηχανικούς προτίθεται να καταθέσει μία σειρά προτάσεων για έργα σε όλο το εύρος του Δήμου.

Συγκεκριμένα τα τρία πρώτα έργα στις αντίστοιχες προσκλήσεις αφορούν τη ΔΕΥΑΜ και τα επόμενα αφορούν προτάσεις έργων αντίστοιχες των προσκλήσεων.

Προς ενημέρωση όλων δημοσιεύεται η λίστα με τις εν δυνάμει προτάσεις του Δήμου μας.

Πρόσκληση 1: Υποδομές ύδρευσης σε 8 Δ.Δ. (Ασπροκκλησιά, Καλογριανή, Κρανιά, Μαυρέλι, Φλαμπουρέσι, Ξηρόκαμπος, Βασιλική, Καστράκι)

Πρόσκληση 2: Ολοκλήρωση αστικών λυμάτων (βιολογικός Κορομηλιάς)

Πρόσκληση 3: Ενεργειακή αναβάθμιση (εξοικονόμηση ενέργειας του Δήμου Μετεώρων και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στη θέση Ποταμιά).

Πρόσκληση 4: Γωνιές ανακύκλωσης σε 5 σημεία της πόλης της Καλαμπάκας (5 υπόγειοι κάδοι με 6 συστήματα και 5 υπέργειοι κάδοι) και 10 υπέργειοι κάδοι σε σχολεία

Πρόσκληση 5: Αγροτική οδοποιία σε Δ.Δ (Καλαμπάκα, Θεόπετρα, Ελάφι, Σκεπάρι)

Πρόσκληση 6: Δεν αφορά τον Δήμο μας.

Πρόσκληση 7: Εργαζόμαστε για την ένταξη του κολυμβητηρίου και των σφαγείων

Πρόσκληση 8: Ψηφιακή Σύγκλιση

  • Τοποθέτηση συναγερμών σε κρίσιμες υποδομές του Δήμου (Σχολεία, Αμαξοστάσιο, Πνευματικό Κέντρο, κ.λπ.)
  • Ψηφιακή οργάνωση αρχείων δημοτικής περιουσίας, Πολεοδομίας, Τεχνικής Υπηρεσίας και Δημοτολογίου
  • Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις στέγες δημοτικών κτιρίων στην πόλη της Καλαμπάκας και στα Τοπικά Διαμερίσματα

Πρόσκληση 9: Ωρίμανση δράσεων για το πρόγραμμα (αποχέτευση Βασιλικής, Αγναντιάς, Αγίου Δημητρίου)

Πρόσκληση 10: Συντήρηση σχολικών και αθλητικών χώρων (2ο Δημοτικό σχολειό, γήπεδο Κρύας Βρύσης)

Πρόσκληση 11: Δράση αντισεισμικής προστασίας (θα ελεγχθεί αν απαιτείται αντισεισμική ενίσχυση σε δημοτικά κτίρια και θα ακολουθήσουν οι σχετικές μελέτες όπου προκύψει από τον έλεγχο) σε σχολειά και Πνευματικό Κέντρο

Πρόσκληση 12: Ηλεκτροκίνηση στους Δήμους – προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων και κατασκευή 2 σταθμών φόρτισης

Πρόσκληση 14: Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021  Ποδηλατόδρομος που θα συνδέσει το πάρκο με το Δημοτικό θέατρο στη θέση Προφήτης Ηλίας και ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Δημαρχείου.

Ο παραπάνω σχεδιασμός – προγραμματισμός της Δημοτικής Αρχής  αφορά τα έργα του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Έργα “μικρά” που θα εξυπηρετήσουν την καθημερινότητα και τις ανάγκες των συνδημοτών μας αλλά και έργα μεγαλόπνοα που θα αλλάξουν άρδην την εικόνα την πόλης καθώς και την περιφέρεια του Δήμου Μετεώρων.

Τα εν λόγω έργα αν εν τέλει εγκριθούν και υλοποιηθούν θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία, διαγράφοντας αναπτυξιακή πορεία για τον Δήμο και τους συνδημότες μας ανεβάζοντας τον πήχη σε όλους τους τομείς αλλάζοντας το βιοτικό επίπεδο όλων μας είτε ως οικογενειάρχες, απλοί πολίτες, επαγγελματίες, επιχειρηματίες.

Από το γραφείο του Δημάρχου

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις