Ρεαλιστικό και με δυνατό μήνυμα το νέο βιβλίο της Άννας Γαλανού

Παρουσιάσθηκε την Παρασκευή, στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Με δεξιοτεχνική γραφή και μια καλογραμμένη ιστορία που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη η γνωστή συγγραφέας κα Άννα Γαλανού,  ορμώμενη από αληθινά γεγονότα, γίνεται η φωνή κάθε γυναίκας που έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας μέσα από το νέο της βιβλίο «Ζωές απέναντι» που αφορά έξι γυναίκες, κακοποιημένες από τον ίδιο άντρα, και το οποίο παρουσιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας από τις εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος.

Όπως σημείωσε η Αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του ΓΕΛ Καλαμπάκας κα Σωτηρία Σίμου «Οι ηρωίδες του βιβλίου σηκώνουν ένα δυσβάστακτο βάρος που τις γεμίζει με πολλά από τα γήινα συναισθήματα όπως θυμό, ντροπή, απόγνωση, απελπισία, που τις λυγίζει και τις κάνει να γονατίσουν. Ευτυχώς κάποιες καταφέρνουν να σηκωθούν και πάλι στα πόδια τους και να προχωρήσουν. Δυστυχώς όμως όχι όλες. Περνούν πολλά χρόνια κι αμέτρητες δοκιμασίες μέχρι να αποφασίσουν να μιλήσουν, να καταγγείλουν και να απαιτήσουν δικαιοσύνη. Το μήνυμα του βιβλίου είναι  Σπάμε τη σιωπή, μιλάμε! Αυτό είναι το πρώτο και το πιο ουσιαστικό βήμα για να καταφέρει η κακοποιημένη γυναίκα να ανοίξει την πόρτα στη ζωή».

Το βιβλίο παρουσίασε και ο κ. Στέφανος Γκαραβέλας, μέλος της ελληνικής γνωστικής αναλυτικής ψυχοθεραπείας, πτυχιούχος ιατρικής σχολής Θεσσαλονίκης, ο οποίος τόνισε ότι «δίνει πολλά ερεθίσματα και φωτίζει πολλές πλευρές του πολυσύνθετου φαινομένου των κακοποιητικών σχέσεων. Με τη λυρικότητα της συγγραφέως περιγράφονται τα συναισθήματα που βιώνουν οι κακοποιημένες γυναίκες, οι δυσκολίες με τις οποίες μεγάλωσαν, το οικογενειακό περιβάλλον τους, οι πρώιμες απώλειες αλλά και η ευαλωτότητά τους λόγω οικονομικής δυσχέρειας και έλλειψης κοινωνικής στήριξης με αποτέλεσμα να μένουν σε αυτές τις κακοποιητικές σχέσεις νιώθοντας αδιέξοδο».

Η συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της και συνομίλησε με το κοινό.

Σχετικές δημοσιεύσεις