Καλογριανή: Μπροστά σε συντρίμμια αεροσκάφους βρέθηκαν μέλη του τοπικού συλλόγου

Τα συντρίμμια του αεροφωτογραφικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη σε δασώδη περιοχή της Καλογριανής αντίκρισαν σήμερα ο Πρόεδρος και τα μέλη του νεοϊδρυθέντος τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου Άγιος Ραφαήλ”, κατά τη διάρκεια της διάνοιξης μονοπατιού.

Όπως διαβάζουμε στον in.gr, το ατύχημα σημειώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2001 και ώρα 10:55 το πρωί, όταν το Αεροφωτογραφικό RF-4 πετούσε σε χαμηλό ύψος συνοδευόμενο από δεύτερο μαχητικό αεροσκάφος, σε επιχείρηση φωτογράφισης της περιοχής, όταν για κατέπεσε σε ορεινή, δύσβατη περιοχή, χωρίς ευτυχώς οι δύο πιλότοι, ο κυβερνήτης (σμηναγός) Κωνσταντίνος Γιαννούλης και ο συγκυβερνήτης (υποσμηναγός) Σωτήρης Μαγκώτσιος, να διατρέξουν τον παραμικρό κίνδυνο, αφού πρόλαβαν και εγκατέλειψαν το αεροσκάφος, χρησιμοποιώντας το σύστημα εκτίναξης.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε λίγες ώρες αργότερα η διάσωσή τους από ελικόπτερο Super Puma.

Το αεροσκάφος είχε φύγει από την 110 Πτέρυγα Μάχης, που εδρεύει στη Λάρισα, και η πτώση του έγινε αντιληπτή έπειτα από μία ώρα από τους δεκάδες κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι αμέσως ειδοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες του Νομού Τρικάλων, προκειμένου να υπάρξει τάχιστη κινητοποίηση των σωστικών δυνάμεων, καθώς οι δύο πιλότοι έπεσαν σε δασώδη πλαγιά, καλυμμένη με παχύ χιόνι.

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, οι δύο πιλότοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λάρισας για προληπτικές εξετάσεις.

Κάτοικοι της περιοχής είδαν το πολεμικό αεροσκάφος να κάνει περίεργες στροφές γύρω από τον εαυτό του -όπως είπαν- προτού πέσει στο βουνό.

Όπως προαναφέραμε, ο Πρόεδρος Σωτήρης Αδάμος και τα μέλη του δραστήριου νεοϊδρυθέντος Συλλόγου της Καλογριανής προέβησαν σήμερα στη διάνοιξη και σήμανση του μονοπατιού στη μοναδικής ομορφιάς δασώδη περιοχή του χωριού, συνολικού μήκους 1.200 μ. Σίγουρα αξίζει να το επισκεφτείτε!

 

Πηγή: tameteora.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις