Για την προστασία της θηραματοπανίδας της περιοχής: Σπορές του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμπάκας

Μια σημαντική παρέμβαση πραγματοποίησε προ ημερών ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καλαμπάκας για την προστασία της θηραματοπανίδας στην περιοχή ευθύνης του με την σπορά εκτάσεων στον ορεινό και ημιορεινό όγκο.

Όπως πληροφορούμαστε με απόφαση της διοίκησης αναλήφθηκε εν μέσω πανδημίας η παραπάνω πρωτοβουλία αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι οι κυνηγοί έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία για την προστασία τόσο των θηραμάτων όσο και της πανίδας.

Έχοντας κάνει τις απαραίτητες προμήθειες σε σπόρους και όλα τα καλλιεργητικά υλικά, μέλη της διοίκησης με τη συνδρομή και των ανάλογων μηχανημάτων προχώρησαν σε σπορά εκτάσεων τα οποία θα διαθέτουν μελλοντικά επάρκεια τροφής για τα θηράματα δημιουργώντας έτσι συνθήκες ιδανικές.

Με σχετική τους ανάρτηση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμπάκας αναφέρουν για την εν λόγω δράση:

«Στα πλαίσια των φιλοθηραματικών μας ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καλαμπάκας προχώρησε σε σπορές πολυετούς καλλιεργειών (τριφύλλι και λειμώνα) για την διαρκή τροφή και κάλυψη της αργίας πανίδας. Οι σπορές έγιναν σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές ευθηνής του Συλλόγου. Τέλος πραγματοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια και σπορά Ηλίανθου σε ημιορεινή περιοχή, πόλος έλξης του τρυγονιού. Ευχαριστούμε τα μέλη του Συλλόγου μας που συνέβαλαν στις σπορές διαθέτοντας τα απαραίτητα μηχανήματα για την πραγματοποίηση αυτών. Οι καλλιέργειες θα παραμείνουν αθέριστες προς όφελος των θηραμάτων.

Με τιμή το Δ.Σ του

Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμπάκας».

 

 

Του Θανάση Βλάχου

[email protected]

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις