Ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου Μετεώρων στον Υφυπ. Αγρ. Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

Ο Δήμος Μετεώρων αποτέλεσε έναν από τους πρώτους δήμους της χώρας μας που υιοθέτησαν και εφάρμοσαν υποδειγματικά τα μέτρα της Κυβέρνησης σχετικά με τις λαϊκές αγορές και αφορούν την Απολύμανση και την Ενημέρωση των παραγωγών και εμπόρων της λαϊκής αγοράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι παραγωγοί και έμποροι επέδειξαν ενδιαφέρον για κατανόηση των μέτρων και συμμόρφωση, εκφράζοντας διάθεση για άριστη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή.

Τα τελευταία μέτρα της Κυβέρνησης, με αφορμή τον εντοπισμό κρουσμάτων στη συνοικία των Ρομά στη Λάρισα, επέφεραν το κλείσιμο των λαϊκών αγορών σε όλη τη Θεσσαλία. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί αθεράπευτη πληγή κατά την περίοδο του Άγιου Πάσχα, καθώς η ζήτηση για κατανάλωση οπωροκηπευτικών και λοιπών προϊόντων του πρωτογενούς τομέα είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Πρόκειται για προϊόντα ιδιαίτερα ευπαθή τα οποία, εφόσον δεν καταναλωθούν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα από την συγκομιδή τους, θα οδηγηθούν στη χωματερή.

Ως Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων, μίας περιοχής με έντονο το στοιχείο του πρωτογενούς τομέα, προσωπικά, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης εκφράζω την πεποίθησή μου για ένταξη των πληγέντων παραγωγών και εμπόρων με νόμιμη παρουσία στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς στα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης ως μόνη σανίδα σωτηρίας.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθείτε στο δίκαιο αίτημά μου.

 

Ο Δήμαρχος Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος

Σχετικές δημοσιεύσεις