Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μετεώρων εν όψει χειμώνα

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων κ. Θεόδωρος Αλέκος την Πέμπτη 22/10/2020 ενόψει του επικείμενου χειμώνα, προνοώντας και προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων που ίσως προκληθούν από ακραία καιρικά φαινόμενα και μη, για την πρόληψη και αντιμετώπιση αυτών και για την καλύτερη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων, τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασία που ισχύουν για την αποφυγή της εξάπλωσης του COVID-19 και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των συμμετεχόντων, συγκάλεσε σε συνεδρίαση το συντονιστικό όργανο για την πολιτική προστασία στο οποίο συμμετέχουν: ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Φωλίνας Νικόλαος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θεμέλης Σπύρος, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Τόλης Κων/νος, ο Δασάρχης του Δασαρχείου Καλαμπάκας κ. Πίσσας Χρήστος, ο Πρόεδρος της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας κ. Σιάχος Αχιλλέας, εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμπάκας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμπάκας, του Ελληνικού Στρατού και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Ενημέρωσε τους παρευρισκομένους ότι ο Δήμος Μετεώρων είναι σε ετοιμότητα όσον αφορά τα οχήματα, τα μηχανήματα και φυσικά τους οδηγούς και χειριστές αυτών.

Δόθηκαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία οδηγών, χειριστών αλλά και οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου που θα συμμετέχουν στις επιχειρήσεις αντιμετώπισης των καιρικών φαινομένων, επίσης και όλων των ιδιωτών επαγγελματιών χειριστών – κατόχων μηχανημάτων που θα εκμισθωθούν από τον Δήμο Μετεώρων εάν παραστεί ανάγκη.

Επιπρόσθετα τους γνωστοποίησε πως ο Δήμος Μετεώρων έχει πραγματοποιήσει καθαρισμό φρεατίων, ρεμάτων και χειμάρρων τόσο στη πόλη της Καλαμπάκας όσο και σε χωριά του Δήμου.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με ανταλλαγή απόψεων και κατατέθηκαν προτάσεις από τους παρευρισκόμενους οι οποίες καταγράφηκαν και θα συνταχθεί πρακτικό που θα διανεμηθεί στα μέλη της επιτροπής.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων

Θεόδωρος Αλέκος

 

Σχετικές δημοσιεύσεις