Μήνυμα Δημάρχου Δήμου Μετεώρων για τη Διεθνή Ημέρα κατά του Φασισμού και Αντισημιτισμού

Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ,κοινωνικοπολιτικά, περίοδο που διανύουμε , η σημερινή ημέρα μας θυμίζει τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να δείχνουμε καμία ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή νεοναζισμού και ρατσισμού .

Σε ανάμνηση εκείνης της φρικτής «Νύχτας των Κρυστάλλων , της 9ης Νοεμβρίου 1938,η οποία αποτέλεσε την απαρχή των εφιαλτικών πογκρόμ κατά των Εβραίων , η ημέρα αυτή μας υπενθυμίζει τον αγώνα που οφείλουμε να δίνουμε καθημερινά κατά του αντισημιτισμού ,έναν αγώνα αρχών για την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων , για το δικαίωμα που έχει ο κάθε άνθρωπος για σεβασμό και αποδοχή της διαφορετικότητας του.

Ο συγκινητικός μονόλογος  του θρυλικού Τσάρλυ Τσάπλιν στην ταινία του «ο Μεγάλος Διδάκτωρ» είναι διαχρονικός  και αποτελεί την σκληρότερη κριτική κατά των  φασιστικών καθεστώτων : «Σε αυτούς που με ακούνε, λέω: Μην απελπίζεστε … Μην υπακούτε στους αγροίκους, που σας περιφρονούν και σας σκλαβώνουν, που σας δυναστεύουν τις ζωές.. Δεν είστε ούτε μηχανές, ούτε κοπάδι… Είστε άνθρωποι! Φέρετε την αγάπη της ανθρωπότητας μέσα στις καρδιές σας».

 

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος

Σχετικές δημοσιεύσεις