Ευκαιρία για υλοποίηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Καλαμπάκα-Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα

Την ξεχασμένη σιδηροδρομική γραμμή «Καλαμπάκα-Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα», μέρος της σιδηροδρομικής Εγνατίας οδού, φέρνει στο προσκήνιο η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα, ο οποίος απέστειλε σχετική επιστολή στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου.

Η παρέμβαση του κ. Ζάψα γίνεται με αφορμή τη λήξη της προθεσμίας στις 31 Μαΐου για την παρουσίαση του πρώτου από τα τρία στάδια του Σχεδίου Δράσης για τα σιδηροδρομικά έργα. Το σχέδιο δράσης έχει στόχο τη διαμόρφωση της λίστας (pipeline) έργων, τα οποία θα υλοποιηθούν στο διάστημα 2020-2023 και 2021-2030.

Οι εξελίξεις στον σχεδιασμό των σιδηροδρομικών υποδομών της χώρας επιβάλουν την συζήτηση του θέματος στην επικείμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου του Μαΐου και τη διαμόρφωση ομόφωνης πρότασης προς το υπουργείο, όπως τονίζεται στην επιστολή. «Τώρα αποφασίζουν για τα νέα έργα της περιόδου 2021-2030, τώρα είναι η ευκαιρία. Οι συνθήκες και ο χρόνος ποτέ δεν ήταν με το μέρος μας και θα έχουμε την ιστορική ευθύνη εάν ολιγωρήσουμε. Ή τώρα ή ποτέ!» υπογραμμίζει ο κ. Ζάψας.

Στην επιστολή, ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» υπενθυμίζει ότι το αίτημα της σιδηροδρομικής σύνδεσης έχει τεθεί κατά καιρούς όχι μόνο από αυτοδιοικητικούς αλλά και από επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς και συλλόγους.

«Η προσπάθεια πρέπει να είναι συλλογική, πανηπειρωτική και καλά οργανωμένη για να έχει τύχη. Σήμερα κιόλας θα απευθύνω επιστολή στον περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη να τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας διεκδίκησης. Η πρόκληση είναι ιστορική και δεν πρέπει να απουσιάσει κανείς. Τους χρειαζόμαστε όλους:

βουλευτές, δημάρχους, την ηπειρωτική αποδημία, τους επιστημονικούς και επιμελητηριακούς θεσμούς και τους παραγωγικούς φορείς του τόπου» επισημαίνει ο κ. Ζάψας σε μια προσπάθεια να ενεργοποιήσει τους πάντες για τη διεκδίκηση του τρένου.

 

Πηγή: tameteora.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις