Δημότης του Δήμου Μετεώρων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Θεόκλητος

Ήταν Νοέμβριος του 2017 όταν οι πολίτες του Δήμου Μετεώρων, υποδέχονταν με χαρά, ενθουσιασμό και συγκίνηση τον νέο Μητροπολίτη στην πόλη της Καλαμπάκας.

Στον πρώτο λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Θεόκλητος βαθιά συγκινημένος ανάμεσα σε ευχαριστίες και ευχές είχε πει: “Δοξάζω τον Θεό και την Μεγαλόχαρη Παναγία μας για τις ευλογημένες στιγμές που γεύομαι σήμερα στην όμορφη πόλη της Καλαμπάκας” και συμπληρώνοντας είπε: ”από σήμερα η καρδιά μου πλέον χτυπά θεσσαλικά, γίνομαι Καλαμπακιώτης και εντάσσομαι ως μέλος της μεγάλης μας οικογένειας”.

Σήμερα τρία χρόνια μετά, την ημέρα της εορτής του Πολιούχου της πόλης μας Αγίου Βησσαρίωνα, μια γιορτή που ήταν τελείως διαφορετική λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον αριθμό των πιστών να είναι σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες και χωρίς να πραγματοποιηθεί η πολυπληθής περιφορά της Τιμίας Κάρας του Αγίου, ο Δήμαρχος Μετεώρων στο καθιερωμένο γεύμα που ακολούθησε μετά την Θεία Λειτουργία ανακοίνωσε ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ.Θεόκλητος, με αίτησή του, είναι πλέον επίσημα εγγεγραμμένος στα δημοτολόγια του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Μετέωρων κ. Θεόδωρος Αλέκος καλωσορίζει την τόσο σημαντική κίνηση του πνευματικού πατέρα του Δήμου μας, και υπόσχεται στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Θεόκλητο να κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, η τόσο καλή συνεργασία που υπάρχει μέχρι σήμερα, να είναι ο οδηγός έτσι ώστε εκκλησία και Δήμος, να πορευτούν μαζί στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε για το καλό των Δημοτών μας.

Ο Δήμαρχος Μετεώρων

Θεόδωρος Αλέκος

Σχετικές δημοσιεύσεις