Στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” η κατασκευή και συντήρηση γηπέδων καλαθοσφαίρισης του Δήμου Φαρκαδόνας

Ένα σημαντικό έργο αναμένεται να υλοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα με στόχο την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων  για τον Δήμο Φαρκαδόνας.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του τμήματος προγραμματισμού και της  τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας , εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων» και πιο συγκεκριμένα  «Επισκευή και συντήρηση γηπέδων καλαθοσφαίρισης Δήμου Φαρκαδόνας» συνολικού  προϋπολογισμού 600.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το  Δήμο Φαρκαδόνας Ν. Τρικάλων.

Με το έργο αυτό θα βελτιωθεί η εικόνα και η λειτουργία των υπαίθριων γηπέδων μπάσκετ που υπάρχουν στις κοινότητες του Δήμου με στόχο η νεολαία και οι δημότες να αποκτήσουν καλύτερες εγκαταστάσεις άθλησης.

Θα κατασκευαστούν γήπεδα καλαθοσφαίρισης σε 14 αθλητικές υποδομές τοπικών κοινοτήτων του Δήμου και πιο συγκεκριμένα  στις τοπικές κοινότητες:

Γριζάνου, Παναγίτσας, Φαρκαδόνας, Ζάρκου, Πηνειάδας, Κρήνης, Οιχαλίας, Πετρωτού,  Κλοκοτού,  Γεωργανάδων,  Σερβωτών,  Νομής, Φανερωμένης, Ταξιαρχών. 

Στις εργασίες αναβάθμισης των γηπέδων περιλαμβάνονται

-Κατασκευή νέων μεταλλικών μπασκετών και θεμελίωσης, σύμφωνα με σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

-Προετοιμασία του υφιστάμενου ασφαλτοστρωμένου γηπέδου διαστάσεων εξωτερικών 19,00×28,00m με ισοπεδωτική ασφαλτική στρώση πάχους 5cm, τις απαιτούμενες κλίσεις και επίπεδη επιφάνεια.

-Επίστρωση γηπέδων και διαγράμμιση με συνθετικό ελαστικό τάπητα πάχους έως 2mm. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Γ.Γ.Α.

-Κατασκευή μεταλλικής περίφραξης περιμετρικά του ύψους 2,00m

-Διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου για απορροή των ομβρίων υδάτων.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας στοχεύει στην παροχή ποιοτικών αθλητικών υποδομών για τους κατοίκους , με την επισκευή και συντήρηση των υφιστάμενων γηπέδων καλαθοσφαίρισης , προκειμένου αυτά να   ικανοποιήσουν τις  αυξημένες ανάγκες της νεολαίας και όχι μόνο για άθληση και ψυχαγωγία, βελτιώνοντας παράλληλα την αισθητική και την ασφάλεια των δημοτικών αθλητικών χώρων.

Σχετικές δημοσιεύσεις