Ο Αντιδήμαρχος κ. Γεωργολόπουλος στην ΕΡΤ “Η πολιτεία να βοηθήσει με έργα για την αντιμετώπιση των πλημμυρών”

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γεωργολόπουλος στην ΕΡΤ “Η πολιτεία να βοηθήσει με έργα για την αντιμετώπιση των πλημμυρών”

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας του Δήμου Φαρκαδόνας, Γιάννης Γεωργολόπουλος, μίλησε το πρωϊ της Τετάρτης 13/1 στην ΕΡΤ 1 σε απ΄ευθείας μετάδοση με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Μητρούσια, από την περιοχή του Ζάρκου και του Κεραμιδίου για το θέμα των πλημμυρών σε χιλιάδες στρέμματα  του Δήμου Φαρκαδόνας .

Τόνισε πως το φαινόμενο στην περιοχή είναι εδώ και πολλά χρόνια, συνέχεια παρατηρείται όταν ανεβαίνει η στάθμη του Πηνειού και των παραποτάμων του και για να λυθεί το ζήτημα πρέπει η πολιτεία να σκύψει το κεφάλι στο πρόβλημα και να κάνει έργα ουσίας με φράγματα, μικροφράγματα και αντιπλημμυρικά έργα . Αλλιώς δε γίνεται τίποτα είπε, ενώ τα 150.000 ευρώ που δόθηκαν στον Δήμο από την προηγούμενη πλημμύρα με τον “Ιανό” δεν φτάνουν ούτε για «πιπέρι στο φαγητό» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Ο Δήμος επισήμανε ο κ. Γεωργολόπουλος δεν μπορεί από μόνος του με τα λίγα μέσα που διαθέτει να αντιμετωπίζει τέτοιες φυσικές καταστροφές , χρειάζεται η συνδρομή της πολιτείας , ενώ δήλωσε επίσης πως καταστροφές συμβαίνουν και στον ορεινό όγκο, στις κτηνοτροφικές μονάδες  των περιοχών του Δήμου Φαρκαδόνας”.

Σχετικές δημοσιεύσεις