Μεταφέρθηκε στο Αχλαδοχώρι η Παναγία η Οδηγήτρια

Με άκρως λιτό τρόπο μεταφέρθηκε σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΚΡΗΝΗ LIVE η Παναγία η Οδηγήτρια από την Οιχαλία στο Αχλαδοχώρι. Η Εικόνα της Παναγίας μεταφέρθηκε στο Αχλαδοχώρι με αυτοκίνητο, καθώς την φετινή χρονιά εξαιτίας των μέτρων προστασίας και των απαγορεύσεων που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού, αναβλήθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις που διεξαγόταν για την πεζοπόρα μεταφορά της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εικόνα φιλοξενείται για 8 μήνες στο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Οιχαλίας και συγκεκριμένα από τις 14 Αυγούστου μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα και 4 μήνες στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Αχλαδοχωρίου και δη από τη Δευτέρα του Πάσχα μέχρι και της 14 Αυγούστου. Την φετινή χρονιά δεν επετράπη η μεταφορά της Εικόνας στο Αχλαδοχώρι, όπως συνηθιζόταν με τα πόδια και παρουσία πιστών λόγω της πανδημίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και μιας και οι περιορισμοί συνεχιζόταν να μεταφερθεί με όχημα στην όμορη κοινότητα.

Την εικόνα υποδέχτηκαν με ευλάβια ο ιερέας π. Δημήτριος και ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Βασίλης Κουτσοδήμος.

Η Εικόνα θα φιλοξενηθεί για τους επόμενους τέσσερις μήνες στο Αχλαδοχώρι με τους πιστούς να έχουν την δυνατότητα να την προσκυνούν κατά μόνας μέχρι τις 17 Μαϊου ενώ μετέπειτα να μετέχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις εντός του Ναού.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977895153 π. Δημήτριος Χασιώτης

 

Πηγή: krinilive

Σχετικές δημοσιεύσεις