Ευρωπαϊκή συνεργασία εκπροσώπων των Δήμων Φαρκαδόνας και Καρδίτσας

Οι προϊστάμενοι Προγραμματισμού των δύο θεσσαλικών πόλεων συμμετείχαν από κοινού ως ομιλητές σε ένα από τα σημαντικότερα Διεθνή Συνέδρια που έχουν ως θέμα τις Βιώσιμες Πόλεις.
Πρόκειται για το POLIS annual Conference, που διεξάγεται από 30 Νοεμβρίου έως και 2 Δεκεμβρίου και παρέχει την ευκαιρία στις πόλεις και τις περιφέρειες να παρουσιάσουν τις ιδέες και δράσεις τους σε μεγάλο ακροατήριο εμπειρογνωμόνων, επαγγελματιών,  επιστημόνων και πολιτικών.
Κύριος στόχος του συνεδρίου είναι να παρουσιαστούν οι βασικοί μηχανισμοί για τη μετάβαση σε μια βιώσιμη αλλαγή, οι κοινωνικοοικονομικές πτυχές και η υιοθέτηση της βιώσιμης κινητικότητας από τους πολίτες. Επίσης, η πορεία προς την παγκόσμια υγεία μέσα από την πράσινη ανάκαμψη.
Σε αυτή τη διάσκεψη κορυφής για την αστική κινητικότητα, οι ενδιαφερόμενοι από τις πόλεις και τις περιφέρειες θα συνεργαστούν με εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών οργανισμών σχετικά με το πώς οι τοπικές και περιφερειακές μεταφορές μπορούν να συνεισφέρουν στην Πράσινη Συμφωνία.
Ο τίτλος της παρουσίασης για την Καρδίτσα και τη Φαρκαδόνα, είναι “the Great Small ones”, που σημαίνει «οι Σπουδαίοι Μικροί» και αποδίδει πολύ εύστοχα το περιεχόμενό της.
Οι δύο Δήμοι κατάφεραν τα τελευταία χρόνια να ξεχωρίσουν σε ολόκληρη την Ευρώπη για τις πρωτοπόρες δράσεις και πρωτοβουλίες τους στον τομέα της Βιώσιμης Κινητικότητας, αποσπώντας πλήθος διακρίσεων και βραβεύσεων.
Με τον τρόπο αυτό, δείχνουν και στους άλλους μικρούς Δήμους το δρόμο για το πέρασμα στην ενεργή δράση, όχι μόνο στον τομέα της κινητικότητας, αλλά και γενικότερα στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Σχετικές δημοσιεύσεις