Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός και το σχέδιο δράσης του Δήμου Φαρκαδόνας για το 2021

Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Φαρκαδόνας με τηλεδιάσκεψη , την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020. Ήταν και η τελευταία συνεδρίαση για τον χρόνο που μας αποχαιρετά.
Η συνεδρίαση στέφθηκε με επιτυχία , καθώς άπαντες συμμετείχαν στην τακτική τηλεδιάσκεψη και η δημοτική αρχή προχώρησε  και σε αυτό το βήμα,  εκμεταλλευόμενη την τεχνολογία , έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλες τις παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους να εκφέρουν άποψη για τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο.
Μετά από τους διαλόγους ,  τις θέσεις , τις αντιρρήσεις και τις προτάσεις που τέθηκαν , ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Δήμου Φαρκαδόνας για το  2021 , το τεχνικό πρόγραμμα αλλά και το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης  για το νέο έτος.
Ο προϋπολογισμός του 2021  , ανέρχεται στα 12.704.445 ευρώ και κατά 350.507,13 ευρώ  αυξημένος σε σχέση με τον περσινό προϋπολογισμό  (12.353.937,87 ευρώ).
Στόχος της δημοτικής αρχής με το νέο προϋπολογισμό, να μπει τάξη στα οικονομικά του Δήμου, να μειωθούν οι δαπάνες, να διεκδικηθούν έσοδα , έτσι ώστε να αυξηθεί το πλεόνασμα το οποίο να επιστραφεί με έργα και υπηρεσίες στους πολίτες.
Η Δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Σπυρίδων Αγναντής, ευχαριστούν τον Δήμο Πάργας ο οποίος στάθηκε αρωγός  στην πρώτη στην ιστορία διαδικτυακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας , με την τεχνολογική στήριξη την οποία προσέφερε.
Δήλωση Δημάρχου Σπυρίδωνα Αγναντή
“Φεύγει μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά σε πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού που έφερε νέα δεδομένα στην ζωή όλων μας. Τα έσοδα της αυτοδιοίκησης μειώνονται και μέσα σε μια δυσμενή υγειονομική και οικονομική συγκυρία , προσπαθήσαμε να σχεδιάσουμε και να καταρτίσουμε έναν προϋπολογισμό ο οποίος θα είναι υλοποιήσιμος , θα έχει χαρακτήρα ανάπτυξης όπου θα ενταχθούν και θα χρηματοδοτηθούν έργα  , με μέριμνα κοινωνική αλλά και με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Συνεχίζουμε με πολύ και καθημερινή δουλειά και συνεργασία, να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε τις παρεμβάσεις και τους στόχους για τον Δήμο μας. Εύχομαι καλή χρονιά με λιγότερα προβλήματα και μεγαλύτερη ανάπτυξη για τον τόπο μας.”

Σχετικές δημοσιεύσεις